Calorii: 467 Colesterol: 29 mg Carbohidrati: 57 g Proteine: 20 g
Ingrediente:
500 g de macaroane, pene sau alte paste mai mici
3 linguri cu ulei de masline
2 linguri cu faina
2 cesti cu lapte degresat
1 ceasca cu branza cheddar rasa
1 ceasca cu parmezan ras
1/4 ceasca pesmet
sare
piper
Mod de preparare:
Se pun macaroanele (pastele) la fiert intr-o oala cu apa si sare, aproximativ 8-10 minute. Intre timp, se incalzeste cuptorul.
Se unge un vas termorezistent cu o lingura din uleiul de masline. Restul de doua linguri se pun intr-o tigaie, se adauga faina si se freaca bine, timp de un minut, pentru a se forma o pasta. Incet se toarna si laptele peste compozitie si se amesteca, cu telul sau cu o furculita pentru a se omogeniza totul. Se lasa la foc mic, aproximativ 5 minute, in care amestecati incontinuu, pana cand obtineti o pasta groasa.
Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga jumatate din cantitatea din fiecare tip de branza. Se amesteca pastele scurse cu aceasta compozitie, intr-un vas de yena. Peste ele se presara pesmet si branza ramasa.
Deasupra se pune o ligurita de ulei si se introduce vasul in cuptor, pe tava din mijloc, aproximativ 20 de minute sau pana cand branza se topeste bine.