Fundatia ArcelorMittal si Habitat for Humanity au inaugurat primele 12 locuinte din Moinesti, cu structuri inovatoare, oferind rezistenta la cutremur si conformt familiilor care locuiesc in zonele vulnerabile. Acesta este primul rezultat al colaborarii Fundatiei ArcelorMittal cu Habitat for Humanity in Romania.
"Ceea ce a fost un vis inainte, acum a devenit realitate. Sunt fericita sa vad ca familiile si copiii lor se vor muta acum in aceste case. Fundatia va continua sa lucreze impreuna cu Habitat for Humanity in Romania, dar si in Costa Rica, Argentina si Africa de Sud. Speram ca in curand, sa colaboram si in alte tari", a declarat Felicidad Cristobal, Managing Director al Fundatiei ArcelorMittal.
Echipa de cercetare si dezvoltare a ArcelorMittal, in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania, a realizat locuintele din proiectul Casa Buna, proiectate pe structura metalica, de inalta calitate si eficiente din punct de vedere energetic. Concepute pentru cate patru familii, aceste locuinte de tip cvadruplu ofera solutia ideala pentru regiunile mai putin dezvoltate, in special pentru regiunile predispuse la dezastrele naturale. Casele sunt rezistente atat la cutremure, cat si la uragane. Mai mult, otelul este un material de constructie sustenabil, care poate fi reciclat de nenumarate ori, datorita caracteristicilor sale fizice unice.
Parteneriatul dintre Fundatia ArcelorMittal si Habitat for Humanity utilizeaza un model micro financiar care permite beneficiarilor acestor locuinte, sa le achizitioneze, prin plata ratelor lunare, fara profit. Modelul Habitat incurajeaza participarea fiecarei familii atat la constructia propriei case cat si a celorlalte locuinte, alaturi de voluntari din partea angajatilor ArcelorMittal, precum si din partea voluntarilor Habitat for Humanity Global Village.
"Speram ca exemplul dat de Fundatia ArcelorMittal in parteneriat cu Habitat for Humanity va fi urmat si de alte companii", a declarat Willo Brock, Director al Resource Development and Communication - Europa si Asia Centrala in cadrul Habitat for Humanity. 'Casa Buna reprezinta nu doar un model de construire a caselor decente si accesibile pentru familiile cu venituri mici, dar si un exemplu de parteneriat solid intre companii si sectorul non guvernamental in beneficiul comunitatilor defavorizate. Speram ca acest sistem inovator se va transforma intr-o solutie de construire a locuintelor, ieftina, sigura si eficienta energetic', a mai adaugat Willo Brock.