Angajati de la Cantacuzino spun ca au ramas fara autorizatie pentru a fi favorizate importurile

Angajati din Institutul "Cantacuzino" spun ca autorizatia pentru producerea de vaccinuri le-ar fi fost ridicata pentru a favoriza importurile, in timp ce oameni din Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) afirma ca sefii de la "Cantacuzino" ar fi deturnat banii destinati modernizarilor.

Intr-un material filmat cu camera ascunsa si difuzat de Realitatea TV, angajati de la "Cantacuzino" spun ca retragerea licentei demonstreaza ca institutul este, de fapt, victima unui complot menit sa-l scoata de pe piata vaccinurilor, favorizand astfel marile companii farmaceutice: "Nu avem aparatura moderna, dar nu s-a intamplat nimic. si le-am produs (vaccinurile - n.r.) de ani de zile. Sunt cele mai bune si cele mai ieftine. (...) Sunt niste interese, sa importam, probabil".

Angajatii filmati avanseaza si nume ale celor care ar fi, in parte, responsabili pentru aceasta situatie - respectiv directorul Radu Iordachel si secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, subliniindu-se si un posibil substrat politic legat de PSD.

In acelasi material filmat, un angajat al ANM spune ca institutia in care lucreaza ii avertizeaza de multa vreme pe cei de la "Cantacuzino" cu privire la autorizatia de producere a vaccinurilor, sugerandu-se ca banii ce ar fi trebuit cheltuiti pentru modernizari au avut alte destinatii: "Noi de cinci ani i-am tot rugat: