Principiile dietei
Cine a vizitat Franta a remarcat cu siguranta siluetele fusiforme ale localnicelor.
Este surprinzator modul in care aceste femei, care de regula isi servesc tarziu cina si consuma aproape zilnic un pahar de vin, se mentin in forma.
Secretul lor este cat se poate de simplu: plimbari regulate, cantitati mari de lichide, portii de mancare foarte mici dar consistente, si, bineinteles, dieta.
Iata cum arata micul dejun al unei frantuzoaice:
Optiunea 1: Mere, 2-3 cornuri si un pahar de suc de mere
Optiunea 2: Un paha de suc de mere, un ou fiert, o felie de paine prajita
Optiunea 3: O felie de paine prajita, 80 de grame de branza si un pahar de apa minerala
Pentru masa de pranz, optiunile includ:
Optiunea 1: Salata de varza, 200 de grame peste fiert, un cartof fiert si o jumatate de pahar de vin
Optiunea 2: Jumatate de grapefruit, piept de pui la gratar si o jumatate de pahar de vin rosu
Optiunea 3: O salata din: 100 de grame varza si ardei gras si 200 de grame de legume fierte (cartofi, rosii si morcov)
Cina poate fi alcatuita din:
Optiunea 1: 2 felii mici de paine neagra, o bucata mica de cotlet, un pahar de vin rosu si 100 de grame de struguri
Optiunea 2: 2 felii de paine prajita, 150 grame de branza, un mar, un pahar cu lapte
Optiunea 3: 2 cartofi fierti, 150 grame carne de pui fiarta sau pe gratar, o felie de paine neagra si un pahar cu vin rosu
Dupa cum se observa, meniul zilnic este relativ simplu, la indemana tuturor.