Specialistii in chirurgie din Romania au lansat seria completa a Tratatului de Chirurgie 2008-2009

Prof. Dr. Irinel Popescu, Prof. Dr. Alexandru Vlad-Ciurea, Prof. Dr. Alexandru Bucur, Prof. Dr. Teodor Horvat, Prof. Dr. Corneliu Sabetay, Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, Prof. Dr. Ion Lascar, Prof. Dr. Radu Deac and Prof. Dr. Dinu Antonescu au participat la lansarea seriei complete a Tratatului de Chirurgie. Evenimentul a marcat cea mai importanta lansare de carte medicala in 2009.

Demersurile au fost initiate in urma cu trei ani de Prof. Dr. Irinel Popescu si marcheaza evolutia pozitiva a tuturor specialitatilor de chirurgie. Prof. Dr. Irinel Popescu a vorbit despre nevoia de a reedita tratatul in maxim 5 ani.

“Aceasta serie de 10 volume este o opera. Pentru volumul de chirurgiei toracica am colaborat cu trei mari chirurgi din Viena care ne-au furnizat informatii esentiale despre transplantul de plaman. Volumul are 46 se capitole pentru care au scris 25 de autori.” a declarat Prof. Dr. Teodor Horvat.
Prof. Dr. Alexandru Bucur a declarat faptul ca volumul 3, pe care domnia sa l-a coordonat, Tratatul de Chirurgie Oro-maxilo faciala “a fost de departe cel mai cautat volum din toata seria”.

“Este un moment emotionant, lansarea reprezinta un eveniment major in viata comunitatii medicale romanesti. Sunt 10 volume scrise in 3 ani la care au participat sute de specialisti din Romania precum si colaboratori straini. Mai mult, tratatul reflecta stadiul la care a ajuns medicina romaneasca “, a explicat Prof. Dr. Irinel Popescu.

Seria completa a tratatului curpinde 10 discipline chirurgicale din care 2 volume de chirurgie generala si un volum cu doua fascicole – unul de ginecologiei si unul de pediatriei. Volumele sunt adresate rezidentilor, medicilor specialisti precum si tuturor celor care vor sa-si completeze cunostintele in domeniul chirurgiei. Tratatul acopera, de asemena, in linii mari, si tematica de admitere in rezidentiat, curricula de pregatire a rezidentilor si tematica examenelor de specialitate din respectivele domenii ale chirurgiei. Seria din 2009 functioneaza ca un ghid atat pentru specialistii consacrati cat si pentru cei care doresc sa stie care sunt abilitatile ce trebuie dezvoltate pentru a putea practica una din disciplinele chirurgiei. La eveniment a a fost subliniata nevoia de colaborare intre specialisti pentru ca pacientul sa poata beneficia de cel mai bun tratament.

Acad. Ionel Haiduc - Presedintele Academiei Romane: “Este un eveniment important in viata medicala romaneasca din punct de vedere al dimensiunii acordate precum si a numarului mare de specialisti.”