Ne dorim ca orice produs pe care il achizitionam, cu atat mai mult painea, sa nu fi fost atins inaintea noastra de nici o fiinta, iar conceptul revolutionar Keine Touch de la Vel Pitar garanteaza acest lucru. Cum este posibil ca intreg procesul de fabricare a painii sa fie controlat 100%, astfel incat la deschiderea ambalajului sa fim prima persoana care atinge painea?
Vorbim despre cea mai moderna tehnologie care a impus un nou standard in panificatie, prin intermediul careia productia si ambalarea sunt realizate cu instalatii complet automate, in conditii de igiena perfecta. Pornind de la selectarea tipurilor de faina superioara si continuand cu framantarea, dospirea, coacerea, racirea si ambalarea, procesul este controlat in intregime de calculator. Painea rezultata, toast sau speciala, este ambalata in pungi inchise ermetic, intr-un mediu complet igienic, oferind garantia ca primul care atinge produsul este doar consumatorul final.
Potrivit specialistilor de la Vel Pitar, tehnologia Keine Touch presupune ca ingredientele sa fie introduse in cuva mixerului, pe rand, cantarite si dozate automat. Dupa procesele de premixare si mixare aluatul este descarcat, tot automat, in masina de divizat.
Coacerea se face de asemenea, pe o linie tehnologica complet automatizata, in cuptorul tip tunel continuu, cu abur foarte putin. La iesirea din cuptor, produsele se scot din forme cu ajutorul unui extractor, intra pe spira de preracire, apoi intra in spira de racire, unde se racesc pana la temperatura ce permite ambalarea produselor. La iesirea din spira de racire, produsele sunt preluate de benzi si transportate catre masina de feliat. Ambalarea produselor se face de asemenea, in asa numita „camera alba”, in conditii de igiena stricte.
Ultima etapa controlata si de aceasta data prin tehnologia Keine Touch este ambalarea produselor, care se face automat in folie, iar inchiderea cu clips si ambalarea in cutii de carton se face de asemenea, de catre instalatii automatizate, asistate pe calculator.