Centru regional SMURD pe aeroportul din Craiova

Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anuntat luni, pe Aeroportul International din Craiova, ca Ministerul Internelor intentioneaza sa realizeze un centru regional SMURD cu trei-cinci elicoptere, care vor transporta mai repede pacientii din Oltenia catre unitati de urgenta din Craiova sau Bucuresti.

„Am avut mai multe intalniri cu reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor in vederea deschiderii pe aeroportul din Craiova a unui centru regional SMURD. Asta presupune sa avem cateva elicoptere cu care sa putem interveni in orice colt al regiunii Olteniei si spre Bucuresti. Se intampla la fiecare sfarsit de saptamana cand trebuie sa chemam un elicopter cu care sa putem interveni in orice colt al regiunii Oltenia si spre Bucuresti”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta in Aeroportul Internatioanal Craiova.

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a declarat ca proiectul are in vedere si realizarea unui heliport pe langa Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. „Este foarte usor de realizat un heliport in jurul spitalului de urgenta. Este nevoie de o platforma de beton de 20 de metri in diametru si de un fir director luminos pe care il putem lua de la balizajul aeroportul. in aceasta situatie cele 3-5 elicoptere ale MAI ar fi garate pe aeroportul din Craiova sub paza permanenta. Astfel se va putea interveni in orice zona din regiunea Oltenia, nu numai din judet si cu un acces catre spitalele din capitala”, a declarat directorul Aeroportului International Craiova, Mircea Dumitru.