Refacerea cicatricilor

Chirurgia plastica

Descriere
Formarea cicatricilor, care rezulta in mod normal dupa leziuni deschise ale pielii cauzate de accidente, boli sau operatii pot fi tratate intr-o varietate de moduri. Z-plastia, grefarea pielii, operatiile laser si dermabraziunea sunt cateva dintre metodele utilizate.
Durata
De la 1 la 3 ore.
Efecte secundare
Disconfort, umflaturi, echimoze si inrosire (care pot sa difere in functie de zonele tratate).
Recuperare
Suturile sunt indepartate, de obicei, in zilele urmatoare operatiei si chiar daca unele cicatrici nu pot fi indepartate complet, aspectul lor va fi corectat in mare masura. Pentru a maximiza recuperarea si vindecarea, este important sa urmariti instructiunile doctorului.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 1 saptamana.
Puteti face activitati fizice intense: dupa mai bine de 2 saptamani.
Riscuri
Posibilitati rare de infectie, sangerari si corectari prea mici.

Tehnica
Doctorul va v-a ajuta sa vedeti care tehnica este cea mai potrivita pentru dvs., bazandu-se pe factori precum severitatea cicatricii si raspunsul organismului la lezarea pielii. Toate cicatricile sunt permanente; oricum, multe metode sunt de succes in diminuarea sau acoperirea cicatricii. Tesutul care prezinta cicatricea poate fi excizat si inlocuit prin grefarea pielii, repozitionarea cu o metoda speciala de incizie, sau chiar injectarea cu o anumita medicatie; "pierderea" in aspectul pielii din jur sau chiar tratarea cu laser. Doctorul poate merge pana la detaliile tratamentelor urmatoare folosite pentru tratarea cicatricilor provocate de operatie.
Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea

Anestezia
Locala