Spitalele din Romania vor fi acreditate dupa criterii americane

Spitalele din Romania vor fi acreditate, la sfarsitul anului, dupa modelul american de selectare a criteriilor de acreditare a unitatilor sanitare, au anuntat, marti, reprezentantii Ministerului Sanatatii.

"Este cunoscut faptul ca modelul american de acreditare a spitalelor este performant. Proiectul de acreditare presupune o clasificare a spitalelor dupa anumite criterii in functie de care se vor obtine veniturile si posibilitatile de a oferi anumite servicii", au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Potrivit responsabilului cu afaceri al Ambasadei SUA, Jeri Guthrie-Corn, expertii americani il vor sfatui pe ministrul Sanatatii, Ion Bazac, in proiectul de acreditare al spitalelor din Romania.

Ministrul Bazac a discutat cu oficialul american, in cadrul unei intalniri pe care au avut-o miercuri, si despre importanta investitiilor private in sistemul de sanatate, in special prin infiintarea de clinici private.

De asemenea, Jeri Guthrie-Corn a cerut detalii despre noua politica a medicamentului lansata la inceputul acestui an de Ministerul Sanatatii.

Proiectul de acreditare al spitalelor presupune diferentierea si finantarea acestora pe criterii de performanta, pentru a stimula competitia intre unitatile sanitare si pentru a imbunatati actul medical.