Ion Bazac va discuta cu omologul sau spaniol despre crearea Registrului donatorilor de celule stem

Ministrul Sanatatii Ion Bazac, prezent la Adunarea Generala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii de la Geneva, va discuta cu omologul sau din Spania pentru stabilirea unei colaborari privind realizarea Registrului unic pentru donatorii de celule stem, informeaza reprezentantii ministerului.

Ministrul Ion Bazac participa, luni si marti, la cea de-a 62-a Adunare Generala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii de la Geneva.

Delegatia Romaniei a participat la prezentarile privind reducerea imbolnavirilor si a deceselor cauzate de noul virus gripal realizate in cadrul intalnirii de reprezentantii tarilor care se confrunta cu cele mai multe si mai grave cazuri de gripa noua - Mexic, Canada si SUA. Oficialii din aceste tari au prezentat strategiile aplicate, caracteristicile de caz si modul in care au colaborat la nivel inter-statal pentru reducerea raspandirii virusului.
Reprezentantii Spaniei, Marii Britanii si Japoniei au prezentat problemele cu care s-au confruntat la inregistrarea primelor cazuri de imbolnaviri.

In cadrul intalnirii de la Geneva vor mai fi discutate subiecte precum impactul incalzirii globale asupra sanatatii, prezentarea bugetului OMS pentru 2010-2011, impactul factorilor de mediu si sociali asupra securitatii sanatatii si sistemele de medicina primara si importanta acestora in imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.

Ministrul Ion Bazac va discuta si cu ministrul Olandei despre punerea la punct a unor programe comune antidrog.