Directorul spitalului din Valenii de Munte demis de ministru sustine ca este nevinovat

Directorul Spitalului Orasenesc din Valenii de Munte, demis luni de ministrul Sanatatii, afirma ca este nevinovat si sustine ca decizia de reziliere a contractului de munca ar fi fost luata in urma unei erori de evaluare, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul Florea Radulescu a precizat ca in decizia de demitere i s-a impus o depasire cu 0,05% a bugetului alocat spitalului. El considera ca decizia ministerului de reziliere a contractului de munca a fost luata in urma unei erori de evaluare si spune ca va solicita o audienta la ministrul Bazac pentru a-i demonstra acest lucru.

"Cred ca este vorba de o eroare si voi solicita o audienta la minister pentru a demonstra ca nu am gresit. Eu am avut venituri suplimentare, prin care am acoperit integral platile. Chiar si fara acele venituri, care nu au fost luate in calcul, depasirea bugetului a fost de 0,05%, adica cateva sute de lei”, a declarat, marti, Florea Radulescu.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a demis, luni, 73 de manageri de spitale si centre de sanatate, pentru nerealizarea indicatorilor din contractul de management. Printre acestia, unul singur din Prahova – directorul Spitalului Orasenesc din Valenii de Munte. Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii, lui Florea Radulescu i se reproseaza o executie bugetara deficitara in comparatie cu bugetul de cheltuieli aprobat.