Doar 15 medici s-au inscris pentru ocuparea celor 55 de posturi scoase la concurs in judetul Olt

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt, Ramona Lesnic, a declarat, marti, ca doar 15 medici s-au inscris pentru a participa la concursul de ocupare a posturilor din unitatile spitalicesti din judet, informeaza corespondentul NewsIn.

"S-au inscris doar 15 medici pentru ocuparea celor 55 de posturi deblocate la Olt de Ministerul Sanatatii”, a precizat Ramona Lesnic. In opinia acesteia, medicii nu sunt interesati sa lucreze in spitalele publice din cauza salariilor mici si a conditiilor precare din unitatile spitalicesti. "Tinerii specialisti prefera sa astepte scoaterea la concurs a posturilor dorite de catre centrele universitare sau aleg sa-si practice meseria in tari din Uniunea Europeana”, a spus Ramona Lesnic.

Potrivit acesteia, deficitul de medici la nivelul judetului este mult mai mare decat posturile deblocate, fiind de cel putin un medic pentru fiecare specialitate. Conform celor afirmate de directorul DSP Olt, cel mai mare deficit de medici se inregistreaza la unitatile spitalicesti din orasele Corabia si Draganesti.

In ceea ce priveste lipsa medicilor de la Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Olt, directorul DSP a precizat ca se asteapta de la Ministerul Sanatatii decizia de deblocare a posturilor pentru medicii de medicina generala, scoase la concurs in luna decembrie a anului trecut. SJA Olt are nevoie de cel putin 15 medici care sa lucreze la statiile din Caracal, Corabia, Bals, Draganesti Olt si Scornicesti, dar si la Serviciul Judetean de Ambulanta din Slatina.

Ministerul Sanatatii a scos la concurs, la nivel national, 3.000 de posturi pentru medici, cele mai multe din aceste posturi fiind alocate oraselor mici, tocmai pentru a nu se crea inflatie de medici in zonele unde nu este nevoie acuta de personal medical. Din cele 3.000 de posturi, jumatate sunt pentru specialisti si jumatate pentru rezidenti din ultimul an, iar concursul pentru ocuparea posturilor va avea loc la sfarsitul lunii martie.