Sanctiuni salariale pentru angajatii de la morga spitalului din Vaslui care au incurcat doua cadavre

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui a anuntat joi, ca toti angajatii implicati in incurcarea cadavrelor, de la morga spitalului au fost sanctionati, cu diminuarea salariului, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul medical al SJU Vaslui, medicul Carmen Rotaru, a precizat ca responsabil de faptul ca o familie din Tanacu a primit de la morga, cadavrul altei persoane, este autopsierul, care s-a ales cu cea jmai mare penalizare.

„Vina apartine in totalitate personalului de la morga, nu exista nicio scuza in acest caz. Autopsierul a fost penalizat cu 20% din salariu, pe o perioada de trei luni, medicul anatomopatolog i se va lua 10% din salariu timp de doua luni, iar seful Serviciului de Anatomopatologie si Prosectura a fost sanctionat cu 5% din salariu pentru o luna”, a declarat, joi, Carmen Rotaru, director medical la SJU Vaslui.

O familie din comuna Tanacu a reclamat, la inceputul saptamanii, ca personalul de la morga Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui a facut o confuzie intre cadavre si a dat rudelor o alta persoana moarta.

Fiica femeii decedate, Emilia Prisecaru, s-a prezentat la morga pentru a-si lua mama acasa, pe care nu o mai vazuse de patru ani. Aceasta a observat ca femeia arata foarte schimbata, dar a crezut ca boala de care suferise si substantele folosite la imbalsamare au produs modificari, de aceea, a luat-o, fara sa ceara explicatii angajatilor de la morga.