Bazac spera ca pana in septembrie sa fie incheiat procesul de descentralizare a spitalelor

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat, vineri, ca descentralizarea este o prioritate la nivelul ministerului pe care il conduce si ca spera ca, pana la 1 septembrie, spitalele sa fie trecute la autoritatile locale, transmite corespondentul NewsIn.

„Sper sa discutam multe despre descentralizare, e una din prioritatile mele, si sper s-o facem cat de repede (descentralizarea totala, n.r.). Am un proiect destul de clar si cu termene foarte clare, sper ca pana la 1 septembrie toate spitalele si Directiile de Sanatate Publica sa fie transferate autoritatilor locale”, a declarat vineri la Sfantu-Gheorghe, ministrul Sanatatii.

Ion Bazac a mai afirmat ca, vineri dupa-amiaza, va vizita Spitalul de Cardiologie din Covasna, iar la ora 13.00 va fi prezent si la Spitalul Judetean din Sfantu-Gheorghe.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, cel al Turismului, Elena Udrea, si al Educatiei, Ecaterina Andronescu, se afla la Sfantu-Gheorghe, unde vor avea intalniri cu autoritatile locale din Covasna si Harghita.