Conducerea Spitalului Slatina considera binevenita revenirea la lucru a celor trei medici concediati

Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Aurelian Simionescu, a declarat, marti, ca revenirea in unitate a celor trei medici carora le-a fost desfacut contractul de munca este "binevenita", dupa ce instanta le-a dat castig de cauza, informeaza corespondentul NewsIn.

Potrivit lui Simionescu, Spitalul Judetean de Urgenta Slatina se confruna cu o lipsa acuta de medici iar orice ” mana de ajutor“ este binevenita, deci si ,,medicii sunt bineveniti”.

Declaratia a fost facuta dupa ce trei dintre cei patru medici carora li s-a desfacut contractul de munca, dupa decesul unui pacient care a fost plimbat patru ore prin spital fara sa i se acorde asitenta, au avut castig de cauza in instanta, magistratii anuland deciziile de sanctionare luate de conducerea spitalului.

”In contextul actual, cand ne confruntam cu o lipsa de medici, orice mana de ajutor e binevenita si medicii sunt bineveniti. O decizie referitoare la atacarea deciziilor judecatorilor in cazul medicilor Ion Bratoi, Ecaterina Buzau si Doru Parvu va fi luata de membrii Comitetului Director al Spitalului, in urmatoarea sedinta“, a sustinut Simionescu, fara a preciza cand se vor reuni membrii Comitetului Director.

Magistratii Tribunalului Olt au decis ca in cazul medicii Ion Bratoi, Ecaterina Buzau si Doru Parvu deciziile Spitalului Judetean de Urgenta Slatina de desface a contractele de munca sunt nule. Tot ei au decis ca hotararile sunt executorii si pot fi atacate cu recurs. Spitalul Judetean de Urgenta Slatina nu are doar obligatia de a-i repune pe medici in drepturile avute inainte de sanctionare, dar trebuie sa achite si 45.000 lei sub forma de cheltuieli de judecata.

Doi dintre cei trei medici a caror cazuri au fost judecate au solicitat daune morale, pe langa anularea deciziilor de desfacerea contractelor de munca. Judecatorii au respins cererea lui Doru Parv referitoare la plata unor daune morale de peste 100.000 lei, in timp ce in sedinta de judecata Ecaterina Buzau a renuntat la aceasta cerere.

Solicitarea celui de al patrulea medic, Cornel Fulga, de anulare a deciziei de desfacere contractului de munca se va judeca pe 9 martie, la primul termen de pe data de 23 acesta solicitand amanarea pe motiv de angajare a unui aparator.

Cei trei medici care au obtinut hotarare judecatoreasca de anulare a deciziilor de desfacere a contractelor de munca au facut cereri de revenire la serviciu.

Cei patru medici ale caror contracte de munca au fost desfacute de conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Slatina sunt anchetati de Colegiul Medicilor Olt si de politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie Olt. Ancheta Colegiului Medicilor Olt stagneaza pana la obtinerea raportului medico-legal complet.

Politistii ii ancheteaza pe medici sub savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri oficiale. Potrivit celor declarate de ministrul Sanatatii, Ion Bazac, la data anchetei ministeriale, foaia de observatie a batranului Mihai Constantinescu din Draganesti-Olt a fost modificata, astfel incat sa se creada ca el a ajuns la spital trei ore mai tarziu decat s-a intamplat de fapt acest lucru.