Peste 60% din medicii de familie din Iasi intra in concediu, ca forma de protest

Peste 300 de medici de familie din Iasi vor depune, marti, cereri de intrare in concediu de odihna pentru zilele de joi si vineri, cand vor picheta sediile Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si Prefecturii Iasi, fiind nemultumiti de reducerea cu 40% a bugetului pentru medicina de familie.

"Per total, in Iasi sunt 480 de medici, astfel ca medicina de urgenta va fi asigurata, nu vrem sa periclitam viata pacientilor. La pichetarile de la sfarsitul saptamanii, vom inainta un memoriu cu toate cheltuielile unui cabinet medical si o lista de sprijin pentru medicina de familie, semnata de pacienti", a declarat corespondentului NewsIn medicul Tania Bernstein, presedintele Societatii Medicilor de Familie Iasi (SMFI).

Potrivit acesteia, reducerea bugetului alocat medicinei de familie cu 40%, conform proiectului bugetului de stat pe anul 2009, pune in pericol aproape jumatate din totalul medicilor de familie din Iasi, acestia riscand sa intre in faliment.

Primele forme de protest adoptate de medicii de familie din Iasi, in primele trei zile ale acestei saptamani, au constat in afisarea doliului la intrarea in cabinetele medicale, in timp ce medicii poarta banderole sau fundite negre.