Boc anunta ca Ministerul Educatiei va prezenta planul de descentralizare in trei luni

Premierul Emi Boc a declarat marti ca ministrul Educatiei va prezenta in trei luni masurile privind descentralizarea si Ministerul Sanatatii pregateste deja cadrul legislativ, iar vicepremierul Dan Nica a precizat ca descentralizarea altor domenii va fi o problema de "lobby" a autoritatilor locale.

Vicepremierul Dan Nica a declarat marti, in cadrul conferintei Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania, ca in Educatie problema descentralizarii va fi transata imediat, pentru ca este un lucru "relativ simplu", dar in alte domenii se va discuta ce anume se descentralizeaza si care sunt competentele fiecarei parti.

"Intrebarea care se pune este cat se va descentraliza si pana unde. Vreau sa va spun ca va fi un lobby si o disputa intre cine are mai multa putere de convingere. Asociatia Primarilor de Comune, Asociatia Primarilor de Orase, Asociatia Primarilor de Muncipii sau Asociatia Presedintilor de Consilii Judetene. In perioada imediat urmatoare vom intra in discutii", a declarat Nica.