Colegii medicului din Slatina sustin ca nu l-au vazut pe acesta amenintand cu pistolul

Personalul medical audiat de Colegiul Medicilor Olt sustine ca nu l-a vazut niciodata pe seful Sectiei de Cardiologie de la Spitalul de Urgenta Slatina, dr. Mircea Andritoiu, amenintand pe cineva cu pistolul, asa cum a fost acuzat de unele asistente din spital.

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Olt a audiat intreaga sectie de Cardiologie, formata din cinci medici, noua asistente si asistenta sefa. Toti cei audiati au declarat in scris, sub semnatura, ca nu l-au vazut niciodata pe Andritoiu amenintand pe cineva cu pistolul.

Roxana Dragomir, sefa Sanitas Olt, care a sustinut ca are sesizari potrivit carora dr. Andritoiu ar fi amenintat-o cu pistolul pe una dintre asistente, nu s-a prezentat la audieri. Colegiul Medicilor Olt nu o poate obliga sa dea declaratii, intrucat liderul Sanitas Olt, nu este membra a Colegiului Medicilor din Romania.

Seful sectiei de cardiologie a fost acuzat, duminica, de o asistenta, ca atunci cand este de garda iese pe holurile sectiei in pijamale si chiar pe jumatate dezbracat, ca vine inarmat la spital si ca s-a batut cu mai multi angajati din spital.

Acuzatiile aduse medicului Andritoiu au aparut in contextul scandalului legat de moartea unui batran care, pe 22 ianuarie, a fost plimbat aproape patru ore de la o sectie la alta a Spitalul Judetean Olt, fara a i se acorda ingrijiri medicale. Insotit de asistenta de la ambulanta, barbatul in varsta de 63 de ani a ajuns de la sectia de Urgente, la Boli Cronice, la Interne si inapoi la Urgenta. La circa o jumatate de ora dupa ce asistenta l-a lasat in grija medicilor de la spital, batranul a murit.