Sindicalistii din Sanatate resping decizia Guvernului de reduce cu 20% personalul bugetar

Sindicalistii din Sanatate sustin ca reducerea personalului din sistemul sanitar cu 20% ca masura anticriza, este inacceptabila si ar duce la inchiderea mai multor unitati sanitare, avand in vedere deficitul de medici din Romania.

"Lipsa personalului medical este o problema pe care ne zbatem sa o rezolvam de foarte mult timp. Resping aceasta masura a Guvernului si consider ca ea poate fi aplicata doar pentru functionarii publici sau pentru cei care lucreaza in ministere", a precizat, pentru NewsIn, liderul Federatiei Sanitas, Marius Petcu.

Surse din PD-L si PSD spun ca cele doua partide de la guvernare iau in calcul reducerea cu 20% a personalului angajat la stat, astfel incat salariile angajatilor sa poata fi majorate in raport cu inflatia fara a afecta tinta de deficit bugetar.

"Cele mai aprinse discutii din sedinta de aseara (n.r. miercuri) a Coalitiei au vizat reducerea cheltuielilor salariale din sectorul bugetar, intrucat niciun ministru nu este dispus sa anunte ca urmeaza disponibilizari. Executivul este, insa, nevoit sa reduca cu aproape 20% personalul angajat la stat pentru a putea majora salariile bugetarilor astfel incat sa nu fie afectata tinta de deficit bugetar de 2% din produsul intern brut", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii PD-L si PSD.