Ionut Bazac, ministrul nominalizat pentru Sanatate, a primit aviz favorabil de la comisii

Ministrul nominalizat pentru Sanatate, Ionut Bazac, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 16 voturi pentru, sase impotriva si doua abtineri, la audierea desfasurata sambata.

In fata comisiilor de specialitate reunite, Bazac a mentionat, printre prioritatile sale ca ministru, imbunatatirea legislatiei privind vanzarea cabinetelor catre medici si modificarea criteriilor de recalculare a pretului medicamentelor, astfel incat acestea sa nu mai depinda de cursul valutar.

Ministrul nominalizat pentru sefia Sanatatii s-a referit si la trecerea spitalelor in administrarea autoritatilor locale, proces inceput deja, cu tilu experimental, de cabinetul Tariceanu. "In luna martie a anului viitor, vom analiza impreuna cu cei de la Primaria Capitalei rezultatele primelor luni ale spitalelor in grija municipalitatii si, daca vom constata ca lucrurile merg bine, vor trece toate spitalele la primarie", a spus Bazac.

In privinta activitatii ministerului in mandatul lui Eugen Nicolaescu, Ionut Bazac a spus ca va organiza o comisie de audit care sa analizeze toate licitatiile organizate de institutie.

Avizele primite, sambata, de ministrii propusi pentru cabinetul Boc nu influenteaza insa accederea acestora in functie, care va fi decisa, luni, de plenul parlamentului.