Comunicat Simpozion SYNEVO 2008

In mod traditional Synevo invita in fiecare toamna medicii de familie si medicii specialisti sa afle ultimile noutati din domeniul medical.

conferinta synevoAnul acesta la Simpozionul Medical Synevo din data de 7 noiembrie, ce s-a desfasurat la Hotel Novotel, s-au reunit peste 300 de medici. S-au audiat si dezbatut prezentarile unor reputati specialisti in domeniu precum si lucrari bazate pe cazuistica laboratoarelor Synevo.
Tematica a fost variata find incluse lucrari din majoritatea specialitatilor medicale. Patologia pediatrica a fost reprezentata prin 2 lucrari interesante: "Nefrocalcinoza si nefrolitiaza la copil" sustinuta de Dr. Gabriela Ion, Spit. Clinic "Grigore Alexandrescu", Bucuresti si "Pandemia obezitatii la copil", sustinuta deDr. Aurelian Ranetti, Spit. Militar, Bucuresti.
Lucrarea Conf. Dr. Liana Gheorghe, Institutul Clinic Fundeni, Bucuresti, a actualizat informatiile referitoare la detectia si tratamentul hepatitelor virale. Tot la sectiunea de gastroenterologie s-a remarcat lucrarea "Diagnosticul cancerului colorectal", prezentata de Dr. Corina Pop, Spit. Universitar Bucuresti, care a subliniat importanta detectiei precoce a acestei tumori digestive si rolul important detinut de medicii de familie in realizarea acestui scop.
conferinta synevo
Prezentarea Conf. Dr. Gheorghita Aron, Spit. "Sf. Ioan", Bucuresti, s-a referit la principalele cauze de hipertensiune arteriala secundara si la contributia testelor de laborator in diagnosticul pacientilor cu acest tip de afectiune.

Un subiect de mare actualitate il constituie vaccinarea anti-HPV (virusul papilomatozei umane) si acesta a fost abordat de Dr. Gabriela Dinca, Spit. Polizu.

"Infertilitatea cuplului in viziunea medicului endocrinolog" a constituit tema prezentarii Prof. Dr. Simona Fica, Spit. Universitar de Urgenta Elias, Bucuresti,care s-a distins prin claritatea informatiilor prezentate.

Nu au lipsit din tematica nici subiecte legate de patologia varstnicului: "Tulburarile de memorie si cognitie la varstnic. O problema reala?", Dr. G. I. Prada – Inst. "Ana Aslan", Bucuresti,si "Retentia cronica de urina la femeie", Dr. Andrei Manu-Marian, Spit. "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", Bucuresti.

Domeniul studiilor clinice a fost de asemenea prezent in cadrul simpozionului prin lucrarea "Interactiuni intre specialitatile medicale in studii clinice", Dr. Codruta Trandafir – Director Verum Edu.

conferinta synevoLucrarea "Celulele stem din sangele ombilical - importanta analizelor materno-fetale", Dr. Marius Calomfirescu, Director Biogenis Romania, a constituit un element de noutate in sensul ca a prezentat posibiltatea existenta acum si in Romania de a stoca sange din cordonul ombilical in vederea unui viitor transplant medular.

Echipa Synevo si-a adus contributia la simpozion prin prezentarea de caz a Dr. Brandusa Copacianu "Ascita cu Strongyloides stercoralis la un pacient cu pancreatita acuta alcoolica si ciroza hepatica", prin studiul referitor la incidenta sindroamelor talasemice minore in cazuistica laboratorului Synevo Cluj (Dr. Oana Burleanu), prin informarea elocventa despre importanta fazei preanalitice in examenul microbiologic si prin prezentarea despre testele de laborator utile la pacientii cu hipersensibiltate la alimente, disponibile recent in reteaua Synevo (Dr. Cristina Mambet).

O nota aparte a fost adusa de lucrarea "Tiroida in arta" sustinuta de Dr. Doina Piciu de la Inst. Oncologic "Prof. I. Chiricuta", Cluj-Napoca, care a imbinat notiuni de istoria medicinii cu elemente legate de patologia tiroidei prezente in opere de arta celebre.

Synevo este cel mai mare prestator privat de servicii medicale de laborator din Romania avand o retea de 11 laboratoare (din care 6 sunt in spitale si 5 sunt acreditate ISO 17025) in Bucuresti si judetele Cluj, Constanta, Dolj, Iasi, Satu Mare, Suceava si Timis.

Sursa www.synevo.ro