Protejeaza zambetul copilului tau: Cele mai eficiente paste de dinti pentru combaterea cariilor si intarirea smaltului

Dintii sanatosi, albi si fara carii, sunt importanti pentru o copilarie fericita. Asta permite vorbirea corecta, mestecarea fara durere si ofera un zambet frumos copilului. Parintii au responsabilitatea de a-i indruma pe copii catre obiceiuri corecte privind igiena dentara.

Ingrijirea dintilor de la varsta frageda

Medicii stomatologi considera ca ingrijirea orala ajuta la mentinerea dintilor sanatosi. Ei spun ca dintii molari permanenti sunt mai predispusi la formarea cariilor si ca periuta de dinti si gingii din silicon este cea mai buna pentru igiena dentara.

Morfologia complexa a fisurilor primilor molari permanenti ingreuneaza curatarea normala, favorizand retentia alimentara. Ei spun si faptul ca morfologia dintilor actioneaza ca un factor inhibitor pentru actiunea fluorului din pasta de dinti, pentru a elimina progresia cariilor sau a incetini leziunile existente. Asta duce la formarea cariilor pe suprafetele dintilor.

Prevenirea formarii cariilor

Acest lucru important se poate face prin controlul placii dentare in timpul perioadei de eruptie a primilor dinti permanenti. In acest mod se mentine mai bine sanatatea bucala a copiilor.

In cazul copiilor de 3-6 ani, periajul dintilor se face cu ajutorul parintilor, pentru ca acestia nu au abilitatile dezvoltate privind modul de a-si spala proprii dinti. Ei abia invata periajul dintilor si de aceea trebuie sa fie sub supravegherea si indrumarea parintilor.

Parintii ar trebui sa fie responsabili pentru ingrijirea orala a copilului si sa-i asigure produsele adecvate: perie de dinti, pasta de dinti, apa de gura si eventual alte accesorii pentru igiena bucala.

Copiii sunt incantati si de seturile cadou cu sampon, spuma de baie, sapun lichid si pasta de dinti din magazinele online. In aceasta perioada din an, parintii ar putea profita de preturile speciale de vara si de promotiile si oferta Notino pentru pasta pe dinti.

Tehnica de spalare pe dinti nu trebuie sa fie prea complicata pentru ca asta ar putea plictisi, sau descuraja copilul. Miscarile de spalare trebuie sa fie simple si potrivite pentru varsta copilului. Treptat, copilul isi va dezvolta abilitatile manuale si va aplica o tehnica cu miscari mai complicate. Mai tarziu, el va putea folosi chiar si o periuta electrica rotativa pentru copii care curata dintii cu miscari circulare. In magazinele online se poate gasi si o periuta sonica pentru copii, care are o miscare de vibratie de sus in jos si ajuta la indepartarea placii dentare in mod fin.

Spalatul pe dinti trebuie sa fie distractiv pentru copil si sa para cat mai interesant. De aceea si produsele pentru igiena orala trebuie sa fie special create pentru copii. Introducerea pastei de dinti si a apei de gura in rutina zilnica de ingrijire ar putea fi ca o forma de amuzament si distractie.

Cele mai eficiente paste de dinti pentru prevenirea cariilor si intarirea smaltului sunt:

Pasta de dinti bioactiva pentru a proteja dintii si gingiile care curata eficient, reduce formarea placii dentobacteriene, intareste smaltul dentar si elimina depunerea tartrului

• Pasta de dinti cu menta care ingrijeste dantura, gingiile si improspateaza respiratia

• Pasta de dinti pentru copii mici pentru refacerea smaltului dintilor Biorepair care are arome de capsuni si o tehnologie revolutionara MicroRepair, prin care reconstruieste un strat protector similar cu smaltul dintilor, astfel se remineralizeaza si se regenereaza smaltul dentar

• Pasta de dinti cu fluor pentru copii de 3-6 ani, care impiedica formarea cariilor dentare si ajuta la regenerarea smaltului dentar

• Pasta de dinti pentru albirea delicata a dintilor, reducerea pigmentarii si protejarea smaltului dentar.

La fel de importanta este si periuta de dinti, ea trebuie sa fie de calitate inalta. Ea ajuta la indepartarea resturilor de alimente de pe dinti si la masarea delicata a gingiilor.

Spalatul pe dinti se face de doua ori pe zi – dimineata si seara – cu o pasta de dinti cat mai buna. Cel mai bine este de utilizat o periuta de dinti moale, care sa aiba o dimensiune adecvata varstei copilului. Exista periute de dinti pentru copii care sunt moi, curata eficient si delicat dantura. Sunt realizate din fire din polimer, care nu irita dintii si nici gingiile sensibile ale copiilor. Pentru copiii cu varsta mai mare de 6 ani se recomanda si utilizarea unei ape de gura pentru copii in completarea igienei dentare.