Mituri despre infectia urinara: Adevarat vs. Fals

Infectiile urinare (ITU) sunt extrem de frecvente, afectand milioane de oameni anual. Din pacate, multe mituri si conceptii gresite persista in jurul acestei afectiuni, ceea ce poate duce la diagnosticare gresita, tratament necorespunzator si complicatii serioase.

Iata cateva dintre cele mai comune mituri despre infectiile urinare:

Mitul 1: Doar femeile fac infectii urinare.
Fals: Desi este adevarat ca femeile sunt mai predispuse la a dezvolta ITU deoarece au uretra mai scurta si pozitionata in apropierea anusului, fapt care permite bacteriilor sa patrunda mai usor inspre vezica urinara, barbatii pot fi afectati si ei.

Mitul 2: Infectia de tract urinar se poate transmite prin contact sexual.
Fals: Cistita este o boala infectioasa, dar care se poate exacerba ca simptome in urma unui contact sexual. Aceste simptome exacerbate pot fi prevenite prin administrarea unui plic de UTI Free®, imediat dupa contactul sexual (postcoital).

Mitul 3: Cistita se poate vindeca doar cu antibiotic.
Partial adevarat: Majoritatea ITU, mai ales cele in care ne confruntam cu simptomatologia neplacuta, necesita tratament cu antibiotice pentru a preveni complicatii grave. Este important sa consultati un medic pentru a primi un diagnostic corect si un tratament adecvat. “Cistitele sunt o boala infectioasa, in general bacteriana. Rezistenta bacteriana in populatia din Romania este extrem de mare. Suntem a 3-a tara din Europa ca rezistenta in ceea ce priveste topul rezistentelor la antibiotice. Asta este o mare problema si este necesar sa cautam solutii alternative pentru a trata aceasta patologie” Asist. Univ. Dr. Gabriel Predoiu.

Mitul 4: Sucul de merisoare previne ITU.
Fals: Desi sucul de merisoare poate fi benefic pentru unii oameni, nu exista dovezi stiintifice concludente care sa sustina afirmatia ca previne ITU.

Mitul 5: ITU nu este o afectiune grava.
Fals: ITU netratate pot duce la complicatii serioase, cum ar fi pielonefrita (infectia rinichilor) si sepsisul. O igiena personala exagerata, sau lipsa acesteia, poate sa duca la aparitia de episoade infectioase mult mai frecvente.

Mitul 6: Alcalinizarea urinara este utila in tratarea cistitei
Fals: De fapt, studiile arata ca acidifierea urinara duce la ameliorarea si totodata si la tratarea infectiei urinare. Majoritatea bacteriilor care provoaca ITU alcalinizeaza urina, iar prin acest proces de alcalinizare ele isi creeaza un mediu benefic pentru dezvoltare, si fara sa ne dam seama, o cistita (infectia vezicii urinare) se poate complica intr-o pielonefrita (infectia rinichilor).

Adevarul despre prevenirea ITU:
Consumati multe lichide, in special apa.
Urinati frecvent si complet.
Evitati alimentele care contin zahar si amidon.
Consumati legume si fructe care au un continut ridicat de Vitamina C si care acidifica urina.
Mentineti o igiena personala buna.
Evitati lenjeria intima stramta si sintetica.

Luati in considerare suplimente precum UTI Free®, care pot ajuta la:
• Ameliorarea simptomelor neplacute, cum ar fi arsura la urinare si nevoia frecventa de a urina
• Sustinerea sanatatii tractului urinar
• Reducerea recurentei ITU

UTI Free® este un supliment alimentar, conceput pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor infectiilor urinare si distrugerea bacteriilor care cauzeaza ITU.

Cum functioneaza UTI Free®?

Formula sa unica contine ingrediente active atent selectate cu proprietati antibacteriene si uroseptice:

Vitamina C: Inhiba proliferarea bacteriilor prin reducerea ureazei bacteriene si are efect bactericid, transformand nitritii urinari in oxizi de azot care sunt puternici antibacterieni impotriva unei game largi de bacterii care provoaca ITU.

L-metionina: Acidifica urina, creand un mediu nefavorabil pentru dezvoltarea bacteriilor si ajuta la eliminarea acestora din tractul urinar.

D-manoza: Capteaza, in principal, bacteriile E. Coli si Klebsiella, impiedicandu-le sa adere la mucoasa tractului urinar, si care vor fi eliminate prin urinare. Cu cat cantitatea de D-manoza administrata pe cale orala, intr-o singura doza, este mai mare, cu atat este mai eficienta in captarea si eliminarea acestor bacterii de la nivelul tractului urinar.

UTI Free® este un produs sigur si eficient, cu o tolerabilitate buna si cu un risc scazut de a provoca efecte secundare.

Pentru mai multe detalii despre UTI Free® accesati site-ul urmator: https://meditrina.ro/produse/uti-free