MedLife lanseaza primul Centru de Medicina a Stilului de Viata din Romania

• Este primul centru din Romania care abordeaza stilul de viata, principalul factor de risc in declansarea bolilor cronice, a carui ameliorare reprezinta reprezinta cheia preventiei si tratamentului.
• Pacientii vor beneficia de solutii personalizate de preventie, intretinere si tratamente, aplicate pe mai multe paliere: nutritie, psihologie, somnologie, recomandari de activitate fizica, evitare abuz substante si integrarea in conceptul mai vast de mindfulness.
• Centrul dispune de o echipa medicala multidisciplinara, formata din medici, specialisti in nutritie, psihologie, pnemumologie cu competente in somnologie, medicina sportiva si kinetoterapie, dar si cardiologie, gastroenterologie, diabet si endocrinologie.
• Noul centru este in curs de acreditare internationala, fiind printre putinele astfel de centre la nivel European.

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, continua proiectele care vizeaza imbunatatirea calitatii vietii romanilor si lanseaza Centrul de Medicina a Stilului de Viata – Better Me, prima unitate medicala cu acest profil din Romania. in urma acreditarii, acesta va deveni unul dintre primele Centre de Medicina a Stilului de Viata certificate la nivel European.

Activitatea Centrului de Medicina a Stilului de Viata asigura o abordare integrata a mai multor specialitati medicale si non-medicale cu impact direct asupra stilului de viata – nutritie, psihologie, somnologie, activitate fizica, adictii si mindfulness. Pacientii vor putea beneficia intr-un circuit integrat de o evaluare completa a acestor parametri, de planuri de interventie personalizate si de monitorizare. Centrul se adreseaza atat persoanelor sanatoase in vederea imbunatatirii stilului de viata, cat si persoanelor supraponderale, pacientilor cu afectiuni cronice sau persoanelor cu diverse alte patologii, precum boli cardiovasculare, sindromul intestinului iritabil, steatoza hepatica, prediabet, diabet, dislipidemii, tulburari endocrine, dermatita atopica sau psoriazis.

Echipa multidisciplinara este alcatuita din medici nutritionisti, medici de medicina sportiva si kinetoterapeuti, medici cu competente in somnologie, gastroenterologi, cardiologi si specialisti in sanatate mintala. Pregatirea acestora este sustinuta de aparatura si programele de ultima generatie disponibile in cadrul centrului.

“Pandemia ne-a demonstrat tuturor ca un stil de viata sanatos poate functiona ca un scut impotriva unor forme grave de boala. in acest sens, atat pacientii, cat si companiile pe care le avem in portofoliu au devenit tot mai interesati de solutii personalizate care contribuie la imbunatatirea calitatii vietii. Prin deschiderea primului Centru de Medicina a Stilului de Viata din Romania, MedLife incurajeaza preventia si abordarea integrata si echilibrata a tuturor parametrilor ce tin de stilul de viata, in vederea mentinerii sau imbunatatirii starii de sanatate. Un stil de viata adecvat asigura nu numai calitatea vietii, ci se traduce si prin economii de timp si de costuri ”, a declarat Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

Circuitul pacientului in cadrul Centrului de Medicina a Stilului de Viata – Better Me: de la evaluarea statusului nutritional la mindfulness

Parcursul pacientului incepe cu evaluarea statusului nutritional. Primul pas consta in masurarea datelor antropometrice - greutate, inaltime, circumferinta abdominala, indice masa corporala. Evaluarea compozitiei corpului prin bioimpedanta ofera informatii despre masa grasa, masa musculara, tesutul adipos visceral. Calorimetria indirecta este cea care va masura cu acuratete rata metabolismului bazal. Anamneza nutritionala, inclusiv ancheta alimentara, completeaza imaginea comportamentului alimentar al pacientului.

Pe baza acestor informatii, coroborat cu parametrii biochimici si cu istoricul medical al pacientului, , echipa multidisciplinara a Centrului de Medicina a Stilului de Viata MedLife va evalua, trata si monitoriza problemele de sanatate, conturand un plan de interventie personalizat, aplicat pe mai multe paliere:

Interventie nutritionala – se stabileste impreuna cu pacientul tinta de cantitate (greutatea dorita) sau calitate (ameliorarea simptomatologiei) si se recomanda planuri alimentare calculate pe niveluri calorice si procente de macronutrienti/micronutrienti, adaptate patologiei si preferintelor pacientului. Monitorizarea progresului are loc saptamanal, iar rezultatul consta in educatia nutritionala corecta si schimbarea mentalitatii.

Somnologie – presupune evaluarea anamnestica a somnului optim, urmata de recomandari specifice de igiena a somnului. in cazul persoanelor cu tulburari de somn, se recomanda investigatii polisomnografice, efectuate de medici cu competente in somnologie. Tulburarile comportamentului alimentar care au ca sursa deficitul de somn vor fi analizate impreuna cu pacientul.

Activitate fizica – se incepe cu evaluarea anamnestica a gradului de antrenament si/sau sedentarism, in urma careia se recomanda nivelul de activitate fizica necesar in functie de varsta si de patologiile asociate. Se stabileste tipul de activitate fizica optim, frecventa si intensitatea potrivite, pacientul fiind directionat in functie de nevoile sale.

Evaluarea consumului de substante – dupa evaluarea adictiilor (alcool, fumat, medicamente, droguri), pacientul este directionat catre centre de specialitate sau catre specialisti in pneumologie, psihologie, psihiatrie etc.

Mindfulness – in stransa legatura cu specialistii in sanatate mintala, pacientul primeste sfaturi pentru managementul stresului, pentru o gandire sanatoasa sau pentru construirea si mentinerea unor relatii sanatoase, in functie de nevoile sale specifice.

Bolile legate de stilul de viata sunt astazi cauza principala de mortalitate si dizabilitate de pe planeta, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii apreciaza ca sunt sursa a circa 80% dintre decesele inregistrate in Europa. in Romania, prevalenta obezitatii si supragreutatii depaseste 50%, desi in mediul stiintific se discuta de mult despre recomandari pentru un stil de viata corect. Medicina stilului de viata presupune folosirea unor abordari terapeutice ce tin de stilul de viata - dieta echilibrata, activitate fizica regulata, calitatea somnului, gestionarea stresului si evitarea consumului de substante de risc - in scop de preventie, tratament sau pentru remisia unor boli cronice. Evidentele stiintifice arata ca acest cumul de factori, impreuna cu un limbaj motivant si incurajator, contribuie la schimbarea mentalitatilor si la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei. Crearea parteneriatului medic - pacient prin care se construieste o noua mentalitate ce permite adoptarea stilului de viata potrivit este cheia prin care reusim sa crestem calitatea vietii”, a declarat Dr. Anca Hancu, coordonator al Centrului de Medicina a Stilului de Viata MedLife, reprezentantul Romaniei, dar si secretar general in Board-ul European Lifestyle Medicine Organization (ELMO).

La nivel mondial, medicina stilului de viata incepe sa fie recunoscuta ca disciplina/competenta separata, fiind create institutii specializate de ingrijire si consiliere, in cadrul carora, pe baza stilului de viata, se realizeaza preventia, tratamentul si chiar remisia anumitor afectiuni. Medicina stilului de viata are la baza evidente stiintifice, ghiduri medicale si meta-analize recunoscute de lumea medicala, incluzand si tratamentele farmacologice sau chirurgicale acolo unde sunt necesare.

Programele personalizate Better Me pot fi accesate atat de clientii corporate MedLife, cat si de pacientii fara abonament din intreaga tara. Activitatea Centrului de Medicina a Stilului de Viata MedLife se desfasoara in Bucuresti, in cadrul Hyperclinicii MedLife Floreasca (Calea Floreasca 111-113), dar si in regim online. Programarile se fac la call center 0219464.

***

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din ara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

in perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare. Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.