Numai 20% dintre copiii cu astm bronsic persistent au un nivel de control optim al bolii


In urma unui studiu al spitalului de pediatrie Golisano, profesorul Jill Halterman, realizatorul studiului afirma: “Aproximativ 80% dintre copii sufera mai mult decat este necesar”, deoarece numai 20 % dintre copiii cu astm bronsic persistent sunt tratati corespunzator.
Este posibil ca aproape 80% sa aibe simptome inutile, sa existe zile cand lipsesc de la scoala, sa intampine restrictii in desfasurarea activitatii. Acest lucru este o problema.”
Profesorul Halterman a afirmat ca rezultatele studiului sunt socante deoarece prin contrast, terapiile curente sunt foarte eficiente.
In urma rapoartelor elaborate de Institutele Nationale de Sanatate, in cazul utilizarii constante si in asociere cu alte planuri de actiune si prin evitarea factorilor de mediu declansatori, aceste terapii ar putea in mod ideal sa permita copiilor sa nu sufere niciun simptom al astmului, fara a exista limitari functionale sau exacerbari grave.
In prezent, ghidurile recomanda ca tuturor copiilor cu astm (jumatate din cei 9,4% copii care sufera orice forma de astm bronsic) sa li se prescrie tratament antiinflamator zilnic. In ciuda acestui lucru, cel mai recent studiu a aratat ca 37% nu au primit tratament preventiv, iar 43% au primit tratament insa sunt afectati in continuare de un control inadecvat al simptomatologiei (suferind fie de simptome persistente fie criza acuta de astm).

“Acest al doilea grup, format din copiii care sunt in continuare afectati de un control ineficient al simptomatologiei in ciuda efectuarii unui tratament preventiv, a primit relativ putina atentie pana in prezent”, a afirmat Halterman.