Importanta aportului de acizi grasi Omega-3 in timpul sarcinii si alaptarii

DHA (acidul Docosahexaenoic), unul dintre acizii grasi Omega-3, este important in timpul sarcinii si alaptarii atat pentru mama, cat si pentru copil. In timpul sarcinii, organismul necesita o acumulare rapida si eficienta de acizi grasi specifici, inclusiv AA (acid arahidonic) si DHA.

Aportul de DHA al mamei contribuie la dezvoltarea normala a creierului si a vederii in cazul fatului si sugarilor. Pentru a obtine efectele benefice, se recomanda ca mama sa aiba un aport zilnic de 200 mg DHA. Acest lucru este recomandat suplimentar fata de aportul zilnic de 250 mg DHA si EPA pentru adulti.

Acidul gras polinesaturat DHA contribuie la mentinerea functiei normale cerebrale si a vederii bebelusului, DHA fiind o componenta importanta a creierului, a structurilor nervoase si a retinei ochiului.

Un grup delicat – mama si bebelusul

Möller’s Cod Liver Oil Pure Mom & Baby este recomandat gravidelor, mamicilor care alapteaza si sugarilor de la 4 saptamani.

In doar o lingurita de Möller’s Pure Mom & Baby se regasesc 600mg DHA si 400mg EPA, doi dintre cei mai importanti acizi grasi Omega-3 polinesaturati.

Prin adminstrarea de acizi grasi Omega-3 se asigura dezvoltarea optima a functiei cerebrale - creste IQ-ul, memoria, capacitatea de concentrare si de invatare, atentia.

Cu 5 ml de Möller’s Pure Mom & Baby se obtin 400UI de vitamina D. Aportul de vitamina D este esential pentru dezvoltarea sanatoasa a bebelusilor, iar in cazul in care copilul este hranit cu lapte matern care nu contine suficienta vitamina D (mama sufera de carenta de vitamina D) atunci creste riscul de dezvoltare a rahitismului.

Vitamina D este vitala pentru dezvoltarea sistemului osos, a dintilor, regland utilizarea calciului la nivelul celulelor.

Carenta de vitamina D este asociata cu un risc crescut si cu o severitate mai mare a infectiilor, in special de tract respirator. Prin administratea unei lingurite de Möller’s Pure Mom & Baby contribuim la functionarea normala a sistemului imunitar al copilului. El va avea mai putine raceli in timpul lunilor de iarna cu o severitate mai mica a infectiilor de tract respirator.

Administrarea de ulei de ficat de cod Möller’s Pure Mom & Baby in timpul sarcinii si alaptarii favorizeaza dezvoltarea mentala ulterioara a copilului prin continutul de acizi grasi Omega-3.

Vitaminele D si A contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar al mamei, iar acizii grasi Omega-3, EPA si DHA, contribuie la functionarea normala a inimii, regland nivelul trigliceridelor si al colesterolului.

Prin administrarea de acizi grasi polinesaturati EPA si DHA se reduce riscul nasterii premature inainte de saptamana 34 cu 31% pentru sarcinile normale si cu 61% pentru sarcinile cu risc. De asemenea, creste continutul de acizi grasi esentiali ai laptelui matern care se transmit de la mama la fat.

Intr-un studiu clinic realizat de o echipa de medici de la Universitatea din Oslo, publicat in PEDIATRICS, s-a demonstrat faptul ca administrarea de Cod Liver Oil – 10 ml/zi din saptamana 17 de sarcina si in primele 12 saptamani de alaptare a determinat o imbunatatire de 4,1 puncte IQ la copii, cand au ajuns la varsta de 4 ani. Concluzia studiului este ca dieta mamei, suplimentata adecvat cu Cod Liver Oil, influenteaza dezvoltarea mentala ulterioara a copilului.

Natural - Pur - Concentrat

Uleiul de ficat de cod Möller’s Pure Mom & Baby furnizeaza aportul zilnic necesar de Omega-3 si de vitaminele A si D, de la primele saptamani de viata. Este cea mai pura forma de Omega-3 natural, fara arome, fara conservanti, toxine si impuritati!

Doze si mod de administrare

Cel mai bun ulei de ficat de cod din cel mai gustos peste

Intrucat Möller’s Pure Mom & Baby este produs la cele mai inalte standarde, textura uleiului este fina, iar gustul este placut si usor.

Möller’s Pure Mom & Baby este obtinut din cod arctic norvegian salbatic, specia Skrei, care se remarca prin

Puritate de la prima pana la ultima picatura!

Codul, materia prima din care este produs uleiul de ficat de cod Möller’s, este capturat in apele limpezi si reci ale coastei arctice (unde nivelul de toxine si de impuritati este minim). Pestele este prins numai in zonele traditionale de reproducere, in stare imaculata - fara gauri, vanatai sau daune. Odata prins, pestele este manipulat cu grija, stocat intre 0-2 ° C si transportat in doar cateva ore la fabrica pentru ca proprietatile sale sa ramana intacte.

Acizii grasi Omega-3 din Möller’s sunt protejati impotriva oxidarii la fiecare etapa de productie. Uleiul este procesat in mediu inchis pentru a se limita contactul uleiului cu oxigenul, este distilat si rafinat molecular. Ca rezultat, uleiul de ficat de cod Möller’s isi pastreaza toate proprietatile si are un gust deosebit.

Trucuri pentru o administrare usoara

Citeste mai mult aici:https://www.sfatulmedicului.ro/mollers