Probleme cu colesterolul si trigliceridele in perioada sarbatorilor - ce produse ne scapa natural de aceasta grija ?

Perioada sarbatorilor este asociata cu momente de reflectie, odihna, bucurie, uniune cu familia si cu traditiile, insa acestea includ de cele mai multe ori mese delicioase si copioase. De sarbatori, in mod traditional, ne rasfatam cu bunatati specifice si irezistibile, servite, de obicei, numai in aceste perioade, dar care adeseori sunt bogate in calorii si grasimi.

Astfel, abundenta culinara caracteristica sarbatorilor traditionale combinata de cele mai multe ori cu agitatia si stresul vremurilor incerte pe care le parcurgem si de ce nu chiar si cu „febra pregatirilor” sunt reteta sigura pentru cresterea nivelului colesterolului si trigleceridelor.

Ce sunt si cum ne influenteaza sanatatea colesterolul si trigliceridele ?

Colesterolul si trigliceridele sunt grasimi sau lipide care circula prin sange. Colesterolul este produs, in cea mai mare parte, de ficat, insa poate ajunge in organism prin intermediul alimentatiei bogate in grasimi animale, cu precadere din carne, oua si produse lactate. Acesta este de doua feluri in functie de tipul de molecule, lipoproteine, prin intermediul carora este transportat in sange si anume LDL, lipoproteine cu densitate mica- colesterolul rau, responsabil pentru ingustarea arterelor si HDL, lipoproteine cu densitate mare- colesterolul bun care protejeaza arterele de actiunea nociva a LDL.

Trigliceridele se formeaza in corp, in principal, din surplusul de calorii-indiferent de sursa acestora, zahar si alcool. Cand nivelul acestora depaseste limitele normale, acestea devin un risc pentru sanatatea noastra afectand sistemul cardiovascular, ficat si pancreas.

Impreuna, colesterul rau LDL si trigliceridele in exces formeaza un cocktail periculos pentru organismul nostru generand probleme circulatorii si cardiovasculare.

Mentinerea acestora in valori normale reprezinta o provocare continua, care se acutizeaza in perioada sarbatorilor, fapt evidentiat de studiile efectuate in acest sens care reflecta o crestere cu 20% comparativ cu perioadele obisnuite ale anului.

Cum ne putem bucura de traditiile noastre festive fara grija colesterolului si trigliceridelor ?

Adoptati si mentineti o dieta sanatoasa indiferent de „ispitele” culinare, faceti sport zilnic, mancati cu masura si incercati sa inlocuiti ingredientele si produsele traditionale cu substituente mai putin bogate in calorii. Cateva ponturi pe care cu siguranta le stiati, insa le reamintim:
• consumati fibre din plante si cereale integrale;
• toate uleiurile si grasimile de orice fel sunt bogate in calorii;
• grasimile saturate pot creste nivelul colesterolului din sange;
• reduceti consumul de oua, carne, grasimi animale si produce lactate.

Cu totii suntem constienti ca obiceiurile zilnice de nutritie si de miscare influenteaza decisiv valorile colesterolui si triglicerindelor si fac diferenta intre cele sanatoase, normale si cele care prezinta un risc pentru sanatatea noastra, insa, cateodata, avem nevoie de aliati externi pentru a le controla si a ramane sanatosi.

Aportul de suplimente alimentare ca Neptune Krill Oil Omega 369 si Nutrisan Cholesteril, Drojdie orez rosu in varianta simpla si forte, oferite de Krilloil.ro, este o solutie naturala si sanatoasa pentru a preveni cresterea in exces a colesterolului si trigliceridelor.

Produsele Krilloil.ro sunt fabricate special pentru a raspunde nevoilor celor care se confrunta cu aceasta problema si desi nu inlocuiesc un mod de viata sanatos ne ajuta sa facem mai bine fata provocarilor culinare, dar si imprevizibilitatii vietii de zi cu zi.

Drojdia de orez rosu a fost folosita de secole in Asia atat ca un produs alimentar cat si ca medicament. Aceasta este produsa prin fermentarea unui tip de drojdie numita Monascus purpureus peste orezul rosu. In medicina traditionala, drojdia de orez rosu este utilizata pentru scaderea colesterolului, in fluidizarea sangelui si in problemele digestive.

Cercetarile au aratat ca drojdie de orez rosu contine MONACOLIN K, substanta care are aceleasi proprietati ca medicamentele cu statine prescrise pentru a reduce "Colesterolul rau", nivelurile de colesterol LDL. Astfel, produsele pe baza de drojdie de orez rosu pot deveni o alternativa naturala la statine.

Uleiul de krill (creveti polari) s-a dovedit a fi cel mai eficient tip de ulei marin avand cea mai mare concentratie de omega 3 si fiind de 48 de ori mai puternic decat Omega 3 din uleiul de peste.

Produsul Neptune Krill Oil, fabricat in Canada si oferit in Romania de Krilloil.ro este recunoscut si apreciat pentru beneficiile sale asupra sanatatii cardiovasculare prin capacitatea de reglare a valorilor colesterolului si trigliceridelor. Proprietatile sale includ: biodisponiblitate ridicata, compozitie unica de Omega 3-6-9, fosfolipide, colina, astaxantina, EPA si DHA, putere antioxidanta, nu contine pesticide, metale grele sau mercur, lipsa mirosului de peste caracteristic produselor similare.

La www.Krilloil.ro aveti posibilitatea sa alegeti din cea mai variata gama de produse naturale pe baza de drojdie de orez rosu si ulei de krill cele mai potrivite pentru dumneavoastra ca sa scapati de grija colesterolul si trigliceridelor.

Nu lasati colesterolul si trigliceridele sa va controleze, controlati-le dumneavoastra cu produsele krilloil.ro !