Terapia cu anticorpi Regeneron pentru COVID-19 a fost autorizata in regim de urgenta in SUA

Administratia americana pentru alimente si medicamente (FDA) autorizeaza de urgenta tratamentul Regeneron cu anticorpi pentru COVID-19. Acest tratament experimental a fost acordat si presedintelui american Donald Trump si face parte din clasa de medicamente cunoscuta sub numele de anticorpi monoclonali - copii ale anticorpilor creati de corpul uman pentru combaterea infectiilor.

Autoritatile americane spun ca anticorpii Regeneron ar trebui administrati in cazurile usoare si moderate de COVID-19, la adulti tineri, persoane in varsta, dar si la copii si adolescenti. Acest tratament nu este autorizat pentru pacientii spitalizati sau care necesita terapie cu oxigen, subliniaza Administratia americana pentru alimente si medicamente.

FDA a autorizat tratamentul cu anticorpii Regeneron dupa un studiu clinic realizat pe 799 de adulti nespitalizati, cu simptome usoare pana la moderate de COVID-19. Stephen Hahn, oficial al FDA, spune ca aceasta terapie cu anticorpi monoclonali ar putea evita spitalizarea persoanelor cu COVID-19 si sa usureze sistemul medical.

Compania farmaceutica Regeneron a declarat ca sa asteapta ca tratamentul REGEN-COV2 sa fie gata pentru aproximativ 80.000 de pacienti pana la sfarsitul lunii. Apoi, pentru 200.000 de pacienti pana in prima saptamana a lunii ianuarie si pentru circa 300.000 de pacienti in total pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Surse:
https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-authorizes-monoclonal-antibodies-treatment-covid-19
https://www.webmd.com/lung/news/20201123/fda-authorizes-regeneron-covid-antibody-treatment

Delirul, printre primele simptome care apar in randul pacientilor COVID-19 in varsta. STUDIU

Efectele noului coronavirus asupra corpului uman nu se limiteaza doar la plamani. Una dintre cele ma neasteptate tinte ale virusului pare sa fie creierul, medicii din mai multe tari raportand ca pacientii care au facut forme severe de COVID-19, au prezentat stari de confuzie, delir sau alte tulburari mintale.

Concluziile celor mai recente cercetari arata ca delirul este printre primele simptome care apar in randul pacientilor in varsta diagnosticati cu noul coronavirus. Circa 1 din 4 varstnici cu COVID-19 au experimentat, ca prim simptom, delirul - o stare de confuzie si de dezorientare, arata cel mai recent studiu publicat in jurnalul medical JAMA Network Open.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 817 persoane in varsta, care au fost internati in urma infectiei cu COVID-19 la sapte spitale din Statele Unite, incepand cu luna martie. 28% dintre acestia prezentau semne de delir in momentul internarii.

16% dintre pacientii care au acuzat, ca prim simptom, delir si stari de confuzie, aveau varste cuprinse intre 68 si 86 de ani. 37% dintre pacientii pozitivati nici macar nu au mai dezvoltat simptomele specifice bolii, precum febra, tuse, probleme respiratorii si asa mai departe.

„Varstnicii, uneori prezinta simptome atipice in locul celor pe care le asociem, in mod normal, cu COVID-19 cum ar fi febra, tuse, dureri musculare sau probleme respiratorii”, a explicat Dr. Maura Kennedy, co-autorul studiului mai sus mentionat. ”S-a observat ca multi pacienti in varsta prezinta simptome nespecifice infectiei cu noul coronavirus, precum confuzie sau episoade de delir, senzatie de slabiciune sau stari de ameteala”, a mai adaugat Kennedy, medic la Spitalul General din Boston.

Doua treimi din cazurile de delir sunt nedepistate de medicii de la camerele de garda, nu din neglijenta, ci din cauza faptului ca foarte rar astfel de semne sunt asociate infectiei cu noul coronavirus.

„Simptomele asociate delirului pot varia - uneori cei care experimenteaza aceasta tulburare psihica incep sa nu mai recunoasca membri ai familiei, in timp ce altii se simt foarte obositi si simt nevoia sa doarma cat mai mult. Altii ar putea deveni agitati sau pot avea chiar si halucinatii”, a mai adaugat Kennedy, co-autorul studiului, care ii sfatuieste pe medici sa fie mult mai atenti la episoadele de confuzie, un posibil simptom de COVID-19 in randul persoanelor de peste 65 de ani.

Surse:
https://www.upi.com/Health_News/2020/11/19/Delirium-is-first-symptom-for-many-elderly-COVID-19-patients/1561605796838/
https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/10.1001/jamanetworkopen.2020.29540
https://www.bbc.com/news/health-54353888