In mitologia greaca se spune ca, acum mii de ani, atunci cand zeii Olimpului inca coborau pe pamant si se amestecau cu oamenii, a avut loc o mare inclestare intre acestia, condusi de Zeus, si Titani, condusi de tatal lui Zeus, Chronos. Dupa zece ani de lupte grele, Zeii au invins si i-au inchis pentru eternitate pe toti Titanii in Tartar, o inchisoare subpmanteana, mai putin pe unul dintre ei, Atlas, caruia Zeus i-a pregatit o pedeapa diferita: trebuia sa sustina bolta cereasca pe umeri pana la sfarsitul timpurilor!
Precum Atlas, titanul pedepsit de Zeus sa poarte vesnic pe umeri bolta cereasca, ficatul duce povara factorilor toxici la care este expus organismul. El este si cel care suporta “greutatea” tuturor deciziilor mai putin bune pe care le luam atunci cand vine vorba despre ceea ce mancam, bem sau despre locul unde alegem sa traim sau sa muncim.
Nu lasa ficatul sa duca tot greul, sustine-l cu Silithor!
Ficatul, cel mai mare organ intern, este considerat un adevarat laborator al organismului, care prin multitudinea de roluri pe care le indeplineste asigura functionarea in parametri optimi a corpului omenesc.
Din nefericire, in aceasta lume care goneste din ce in ce mai repede in fiecare zi, cateodata uitam de ficatul nostru care este pus mai mereu la incercare de zeci de provocari pe care le aruncam asupra sa: stresul cotidian, oboseala cronica, poluarea, utilizarea indelungata a unor medicamente cu potential toxic hepatic sau consumul excesiv de alcool.
Acestea sunt doar cateva dintre problemele care, asezate din ce in ce mai mult pe umerii acestui Atlas din corpul nostru, ar putea sa il faca sa-si piarda rabdarea si sa se intrebe: „Oare chiar trebuie sa tin toata aceast bolta cereasca pe umeri de unul singur?”. De prisos sa mai adaugm ca aceasta nu este o veste buna, deoarece functionarea normala a ficatului inseamna, de multe ori, o functionare in parametri optimi a intregului organism.
Daca cele prezentate mai sus tot nu te-au convins, haide sa vedem care sunt cele mai importante functii ale ficatului:
• filtrarea si purificarea sangelui;
• detoxifierea organismului;
• metabolizarea glucidelor, proteinelor si lipidelor rezultate din procesul de digestie si transformarea acestora in elemente utile bunei functionari a organismului;
• secretia bilei;
• productia de energie
• depozitarea vitaminelor A, D si B12,
• stocarea fierului,
• sinteza principalilor factori de coagulare ai sangelui
• mentinerea concentratiei normale a glucozei sangvine.
Toate aceste functii sunt vitale, de aceea ficatul trebuie ajutat, protejat!
Silithor, pentru un ficat silitor!
Silithor contine extract standardizat de silimarina (Silybum marianum) si aminoacizi (L-metionina si L-cisteina) care ajuta la regenerarea si buna functionare a acestuia.
Cum ajuta Silithor buna functionare a ficatului?
• Protejeaza celulele hepatice prin stabilizarea permeabilitatii celulare;
• Sustine procesul natural de regenerare a celulelor hepatice;
• Protejeaza celulele hepatice impotriva actiunii distructive a radicalilor liberi;
• Fluidifica si favorizeaza eliminarea bilei, ajutand la functionarea normala a digestiei;
• Imbunatateste metabolismul si digestia.
Daca esti o persoana activa, cu un ritm de viata alert, stresant, cu regim alimentar deficitar ori ai o alimentatie bogata in alimente procesate sau urmezi tratamente medicamentoase care au un potential hepatotoxic, Silithor este ajutorul ficatului tau, zi de zi, pentru ca tu sa fii sanatos si activ.
Atunci cand vine vorba de santatea ficatului, credem ca este intelept sa acordam mai multa atentie si grija acestuia. Fii si tu un elev silitor, invata cat mai multe lucruri despre cum functioneaza ficatul tau si incearca sa ii mai iei, din cand in cand, „bolta cereasca” de pe umeri. Pentru ca si cei mai mari eroi au nevoie de odihna, fie ea si de-o clipa.