Acupunctura combate afectiunile care se acutizeaza primavara. Tu de ce boala suferi?

Primavara este anotimpul mult asteptat, cand natura revine la viata, dar uneori este insotita de aspecte mai putin dorite din punct de vedere fizic, psihic sau emotional. Este cunoscut faptul ca, odata cu venirea primaverii, riscul aparitiei anumitor boli creste simtitor.

Acupunctura vine in ajutor si reechilibreaza energetic organismul, avand un rol important atat in tratarea unor patologii, cat si in preventie.

Astenie fizic sau psihologic?

Tulburari ale starii generale: oboseala cronica, astenia sunt specifice primaverii si se manifesta prin senzatie de fatigabilitate, dureri musculare, iritabilitate, tristee fr niciun motiv aparent sau anxietate, dar poate duce chiar la scdere in greutate, febr sau modificri ale tranzitului intestinal.

Dei exist dou aspecte (astenie fizic i psihologic), in ambele cazuri simptomele sunt foarte diverse i variaz de la un individ la altul.

Instalarea asteniei de primavara si scaderea imunitatii predispun la aparitia sau agravarea bolilor digestive: dispepsii, gastrite, ulcere gastroduodenale, colite, flatulenta, hemoroizi, patologie biliara si hepatica. In aceste conditii, inteventia medicului acupuncturist poate rezolva cu succes aceste probleme, restabilind echilibrul fiziologic.

Acupunctura are un efect spectaculos pe termen lung.

Bolile care se acutizeaza primavara

Primavara poate fi un factor declansator sau favorizant al unor boli cronice:

* Boli neuropsihice: insomnii, neurastenii, depresii, iritabilitate, nervozitate. Prin acupunctura putem ajuta organismul sa isi regleze capacitatea adaptativa, ritmul somn-veghe, capacitatea de refacere, astfel incat pacientul sa isi poata desfasura nestingherit activitatile zilnice atat pe durata tratamentului, cat si dupa incetarea acestuia.

* Din cauza variatiilor de temperatura, de presiune atmosferica, a vantului si umezelii pot debuta sau se pot agrava unele boli neurologice: nevralgii (faciale, trigeminale, dentare, intercostale, zona Zoster), vertij, ameteli, rau de miscare, pareze, paralizii, lombosciatice, discopatii. In aceste situatii, acupunctura este un aliat sigur, ameliorand substantial senzatia de durere, disconfort, scazand inflamatia si redand mobilitatea muschilor, tendoanelor si articulatiilor. De asemenea, acupunctura stimuleaza fluxul nervos si circulator.

* Bolile osteo-musculo-tendinoase: dureri cauzate de deformarea coloanei, artroze, spondiloza, entorse, tendinite, dureri musculare, dureri articulare, torticollis. In acest anotimp apar crampele musculare, determinand disconfort si o limitare a activitatilor de zi cu zi.
Acupunctura se adreseaza tuturor pacientilor, indiferent de varsta, realizand astfel o atenuare de durata a simptomatologiei. Mai mult decat atat, tehnicile de acupunctura previn agravarea unor boli deja existente.

Anotimpurile, stresante pentru organism

In timpul iernii consumul rezervelor energetice este foarte mare. Prin urmare, primavara poate fi un anotimp delicat pentru anumite persoane, mai ales in cazul copiilor sau batranilor, persoanelor care sufera de boli cronice sau persoanelor vulnerabile. De aceea, infectiile bacteriene , virale, parazitozele si alergiile sunt intalnite destul de frecvent in practica medicului acupuncturist , fiind tratate cu succces: boli respiratorii( sinuzite, rinosinuzite, astm bronsic, bronsite, rinite alergice), boli O.R.L ( otite, faringite, laringite) diverse infectii ale pielii (acneea), cistite, infectii cronice,precum si patologiile alergice.

Nu in ultimul rand, stresul la care este supus organismul, prin trecerea de la anotimpul rece la anotimpul cald, are un efect negativ asupra sistemului neuro-endocrin. Asadar, depresiile insotite sau nu de unele boli endocrine (hipotiroidie, hipertiroidie, dismenoree, tulburari menstruale) pot fi prezente la persoanele sussceptibile acestor patologii.

In concluzie, acupunctura este un scut de aparare impotriva afectiunilor provocate de schimbarile climatice si de obiceiurile de viata necorespunzatoare.