Poti spune adio pentru totdeauna machiajelor. Este posibil sa iti tatuezi permanent buzele, sprancenele si conturul ochilor. Tatuajul cosmetic este un domeniu in continua dezvoltare a industriei de estetica si sanatate. Tatuajul cosmetic este folosit de asemenea in alte domenii mai serioase, de exemplu pentru imbunatatirea aspectului unui mamelon dupa chirurgia de reconstructie a sanului.
Pentru evitarea infectiilor si pentru asigurarea unor rezultate profesionale, este important ca aceste proceduri sa fie efectuate de catre un medic specialist estetician sau dermatolog. Acesta trebuie sa foloseasca manusi sterile si aparatura sterilizata.
Procedura: se vor alege culorile in functie de sfaturile unui make-up artist. Ulterior tehnicianul va marca zona ce urmeaza a fi tatuata cu ajutorul unei penite chirurgicale sterile. Va fi aplicata o substanta topica anestezica la nivelul zonei respective.
Folosind un ac ascutit, care vibreaza, tehnicianul va aplica pigmentul la nivelul straturilor superficiale ale pielii. De fiecare data cand acul penetreaza pielea, o picatura de pigment este eliberata la nivelul gaurii produse de ac. Senzatia este de intepatura usoara.
Efecte adverse frecvente: dupa procedura, aspectul zonei este stralucitor si intunecat, iar tesutul inconjurator este tumefiat si rosu. Aplicarea de comprese reci poate reduce tumefierea. Creme cu antibiotice trebuie folosite pentru scaderea riscului de infectie.
Complicatii: desi rare, pot aparea reactii alergice la vopsea si infectii. De obicei nu apar complicatii, mai ales daca procedura este efectuata de catre un medic specialist estetician.
Recuperare: sunt necesare aproximativ trei saptamani pentru ca tegumentul sa isi recapete culoarea naturala.