Capsunile sunt foarte gustoase si au putine calorii. Astfel, cura de capsuni are rolul de a ne mentine sanatosi si, mai mult decat atat, consumul acestora nu ingrasa.
Aproximativ 150 de grame de capsuni contin doar 50 de calorii.
Bogate in vitamine. Acestea au o multime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, contin si acid folic, fier, calciu, magneziu si fibre, care ajuta in procesul de digestie.
Mai mult, problemele legate de constipatie pot fi inlaturate printr-un consum de capsuni.
Contribuie la arderea grasimilor. Capsunile contin o substanta numita antocianina, responsabila de stimularea arderii depunerilor de grasime.
In plus, au foarte putine calorii, asa ca nu contribuie la acumularea de kilograme.
Imbunatatesc sanatatea ochilor. Antioxidantii din capsuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afectiune care, in stadii evoluate, poate cauza orbire.
De asemenea, fiind bogate in vitamina C, acestea au rolul de a intari corneea si retina ochiului.
Adjuvant in lupta cu cancerul. Sunt bogate in vitamina C, unul dintre antioxidantii care pot contribui la prevenirea cancerului, stiut fiind faptul ca un sistem imunitar puternic este greu atins de boli.
Totodata, capsunile contin si alti antioxidanti care indeparteaza rapid radicalii liberi si neutralizeaza potentialele efecte negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.
Amelioreaza inflamatiile. Antioxidantii si fitochimicalele care exista in capsuni ajuta inclusiv la micsorarea sau ameliorarea inflamatiilor care pot cauza artrita, dar si bolile de inima.
Potasiu necesar inimii. Altfel spus, capsunile contribuie la reglementarea circulatiei sanguine, fiindca potasiul este un nutrient sanatos necesar inimii.
Pe langa acesta, capsunile sunt cele mai sanatoase fructe pe care le poate consuma o persoana atunci cand vine vorba de buna functionare a inimii.
Scad colesterolul. Capsunile contin substante care lupta impotriva densitatii scazute a lipoproteinelor, colesterolul rau din sange, care formeaza placa arteriala.
De aceea, consumul lor previne aparitia diabetului zaharat si a afectiunilor cardiovasculare.
Bune in perioada prenatala. Acidul folic este recomandat femeilor gravide sau celor care isi doresc o sarcina, iar capsunile contin, conform studiilor de specialitate, 21 mg per portie.
Acest tip de vitamina B ajuta fatul sa-si dezvolte craniul si maduva spinarii.
Amelioreaza anemia. Capsunile sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie usoara. Unul dintre beneficiile consumului de capsuni este faptul ca revitaminizeaza organismul.
In plus, au proprietati nutritive importante, care asigura o alimentatie corespunzatoare si pot combate anemia. Totodata, ele lupta impotriva insomniei.
Contribuie la frumusetea tenului. Vitamina C din capsuni ajuta si la producerea colagenului care va imbunatati elasticitatea pielii.
Astfel, consumul de vitamina C contribuie la reducerea ridurilor si ameliorarea acestora, conferind luminozitate tenului.
Mentin sanatatea oaselor. Capsunile sunt bogate in potasiu, vitamina K si in magneziu, aliati de nadejde ai oaselor puternice.