Homeopatia este o forma a medicinei alternative, in care medicii trateaza pacientii cu dilutii, tincturi sau alte solutii preparate, ce vindeca pe toate planurile, mental, fizic si emotional.
Aceasta ramura a medicinei este veche de peste 200 de ani si continua sa fie utilizata si astazi.
Ea are efecte rapide si nu prezinta contraindicatii. Tratamentul se bazeaza atat pe plante, cat si pe minerale.
Gripa este una dintre afectiunile care pot fi tratate usor cu ajutorul homeopatiei. Medicii grupeaza pacientii in acest sens in mai multe categorii: gelsemium, un tratament care se prepara din radacina de iasomie galbena, si Bryonia alba.
Pacientii de tip Bryonia prezinta dureri de cap in zona fruntii, care simt durere din ce in ce mai mare la fiecare miscare a capului sau a ochilor.
Un pacient de tip gelsemium insa, prezinta dureri in zona occipitala, a cefei si prezinta intepenire a gatului si a umerilor.
Tratamentul homeopat se stabileste in functie de simptomele pacientului si se administreaza pe o perioada de cateva zile.
Fierbe in 200 mililitri de apa coaja de salcie, lichen de piatra, macese, flori de ciubotica-cucului, galbenele si flori de tei si de soc. Lasa ceaiul obtinut la racit si fa gargara cu el de 3 ori pe zi. Toate aceste plante se gasesc la plafar.
Un alt preparat pentru gripa se realizeaza din marul-lupului si coada-soricelului. Fierbe cele doua plante in 200 mililitri de apa si lasa solutia la racit. Ca si in cazul anterior trebuie sa faci gargara cu acest ceai de trei ori pe zi.
De asemenea, pentru a trata gripa, fierbe in 200-300 mililitri de apa fructe de catina alba, frunze de patlagina, flori de nalba de cultura si flori de lumanarica. Fa gargara de 3 ori pe zi cu aceste ceai, dupa ce s-a racit.
Simptomele racelii si ale gripei pot fi ameliorate si cu inhalatii de ulei de pin, nu mai mult de 6 picaturi pe zi.
Guturaiul este o viroza mai usoara, care se manifesta prin febra, tuse slaba, gat iritat, nas infundat si stare generala de slabiciune.
Pentru acesta exista, de asemenea, numeroase remedii naturale. Poti sa iti prepari ceai din scortisoara, flori de soc, cimbrisor, busoic si macese. Acesta poate fi indulcit cu putina miere. Se bea caldut in fiecare zi.
Pentru a scapa de tuse poti prepara ceaiuri antitusive din urmatoarele plante: patlagina, urzica, tei, ceapa, cimbru, muguri de pin. Tinctura de propolis este, de asemenea, foarte eficienta pentru tratarea gripei si a racelii.
Aceasta se poate prepara in casa din 30 g propolis la 100 ml alcool. Se toarna 20-30 picaturi in ceai si se bea cate o cana de ceai de 3 ori pe zi. Va calma tusea si inflamatia, iar tinctura de propolis este binecunoscuta ca fiind un foarte bun antibiotic.
Poti calma tusea suparatoare si cu ajutorul urmatoarelor plante: macese, flori de ciubotica-cucului si ienupar. Se fierb impreuna in 200-300 ml de apa, se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi cu solutia obtinuta.