Vrei sa ai parte de o relatie plina de pasiune, fara sa te expui riscului de a ramane insarcinata?
Se poate si una si alta. Trebuie doar sa alegi metoda contraceptiva potrivita si sa scapi de inhibitiile care iti pot afecta libidoul.
Uita de stres
Pare usor de zis, dar greu de pus in practica, mai ales cand ai senzatia ca viata ta se desfasoara cu viteza unei curse de formula 1.
Daca ai multe proiecte la serviciu, ore peste program, o alimentatie nesanatoasa si un somn dereglat, sunt mari sanse ca apetitul pentru sex sa scada.
Una dintre solutii ar putea fi produsele naturiste sau suplimentele alimentare care te pot ajuta sa combati stresul si sa-ti imbunatatesti libidoul. Cere sfatul farmacistului sau al nutritionistului, cu siguranta te va ajuta sa alegi produsul care ti se potriveste cel mai bine.
Daca suferi de vreo afectiue sau urmezi un tratament medicamentos, cere sfatul medicului inainte de a apela la astfel de suplimente.
Apeleaza la jocuri erotice
Atunci cand esti relaxata, ideile iti vin mult mai repede. Gandeste-te ce va starneste cel mai mult pasiunea, tie si partenerului: un decor romantic, o baie cu spuma, un dans sau poate momentele spontane.
Un act sexual reusit presupune sa iti cunosti bine partenerul si sa stii sa ii urmaresti reactiile. Placerea lui va spori placerea ta.
Nu sari peste preludiu
Specialistii spun ca femeile au nevoie de aproximativ 20 de minute de preludiu, pentru a avea un act sexual reusit si a ajunge la orgasm. In plus, preludiul te ajuta sa uiti de probleme si sa te concentrezi pe placerea ta si a partenerului.
Actul sexual insotit de un preludiu lung este mult mai pasional si favorizeaza intarirea legaturii emotionale, sufletesti si mentale dintre cei doi parteneri.
Alegeti impreuna metoda contraceptiva potrivita
Daca nu sunteti gata sa deveniti parinti, discutati impreuna ce metoda contraceptiva puteti folosi. Prezervativul, diafragma sau pilulele contraceptive sunt doar cateva sugestii.
Unele persoane cred ca prezervativul sau diafragma, folosita de femei, ar scadea pasiunea intre parteneri, din cauza latexului care ar diminua senzitivitatea la nivelul organelor sexuale.
In realitate, folosirea prezervativului nu diminueaza in niciun fel placerea. Senzatia ca nu iti simti la fel de bine partenerul sau partenera vine dintr-o preconceptie sau un blocaj emotional.
Daca va decideti sa folositi pilula contraceptiva sau alte preparate hormonale injectabile, programati-va amandoi la un control medical. Niciun preparat hormonal nu trebuie administrat inainte de realizarea unor analize de sange, prin care se masoara nivelul hormonilor sexuali, tiroidieni si hipofizari.
In plus, multe femei dezvolta reactii adverse in timpul tratamentului cu pilule contraceptive. Unele ingrasa, altele retin lichide sau produc celulita.
Exista si cazuri in care femeile au raportat stari de anxietate, atacuri de panica sau distonie neurovegetativa, o forma de nevroza manifestata printr-o multitudine de simptome, aparent fara nici o legatura unele cu altele: de la palpitatii si dureri abdominale, pana la greata, sentimentul de teama, contracturi musculare si senzatia de lesin iminent.