Influenta marii asupra organismului

Persoanele care aleg sa isi petreaca un concediu la mare au nenumarate beneficii pentru sanatate.

Marea reprezinta o adevarata cura de sanatate atat pentru adulti, cat si pentru varstnici si pentru copii.

Aerosolii, cura de sanatate

Un studiu recent a aratat ca marea ajuta la vindecarea infectiilor respiratorii, datorita aerosolilor. Acestia sunt particule care provin din combinarea apei de mare cu aerul, fiind apoi inhalati pe caile respiratorii in plamani.

Aerosolii contin iod, ceea ce ii recomanda pentru buna functionare a glandei tiroide. Sunt o terapie naturala ideala mai ales pentru cei mici, deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar si reduc inflamatiile de la nivelul mucoasei nazale.

Sunt indicati in tratarea bronsitelor, a astmului, a faringitelor si laringitelor. Si rinita alergica se amelioreaza in urma unei cure la mare. Imbunatatirea functiilor cardiace este, de asemenea, o consecinta a unui concediu la mare.

Terapia cu aerosoli marini se practica in orice anotimp, indiferent de vremea de afara, de preferinta dimineata devreme (primele 3 ore dupa rasarit) si seara, la o ora de la asfintit.

Marea ajuta psihicul

In primul rand, marea este eficienta pentru persoanele care sufera de stari de anxietate, cat si de depresie usoara, pentru ca ajuta la relaxarea organismului.

Este suficient sa asculti zgomotul valurilor, cat si sa privesti valurile, astfel incat sa te simti mult mai eliberat de stres.

Ajuta la eliberarea endorfinelor, ceea ce inseamna ca te vei simti mult mai bine, indiferent care este suferinta pe care o ai.

Te ajuta sa scapi de insomnie

Daca te-ai intrebat vreodata de ce dormi mereu mai profund dupa ce ai petrecut o zi pe plaja, este din cauza aerului de mare.

Aerul de mare este incarcat cu ioni negativi sanatosi, care accelereaza capacitatea organismului de a absorbi oxigenul. Ionii respectivi echilibreaza si nivelurile de serotonina, un hormon care ajuta la reducerea stresului, crescand gradul de fericire al unei persoane.

De aceea, dupa cateva zile petrecute la mare o persoana se simte mai plina de energie si mult mai relaxata decat in mod normal.

Cand stai intins pe plaja, caldura ajuta la secretia de endorfine, ceea ce inseamna mai multa liniste si un echilibru la nivel psihic.

Expunerea cu masura la soare, numai dupa ce te-ai dat cu crema de protectie, ajuta persoanele care au anumite afectiuni ale pielii. Este vorba despre psoriazis - o boala de piele cronica, care se manifesta prin aparitia de pete rosii, cu aspect solzos, mai ales pe coate, genunchi si scalp.

Razele soarelui au efect benefic in cazul acestor pacienti pentru ca o cantitate mica de radiatii ultraviolete grabeste vindecarea.

Daca ai psoriazis pe o suprafata mare a corpului, atunci medicul poate recomanda fototerapia (tratament cu lumina). Si apa de mare ajuta la tratarea iritatiilor pielii, datorita compusilor care se gasesc in ea.

Cercetatorii spun ca sarea si clorura de potasiu sunt principalele elemente cu puteri vindecatoare. De asemenea, acestia sustin ca scaldatul in apa de mare creste elasticitatea pielii si imbunatateste aspectul exterior.

Apa de mare, plina de vitamine si minerale

Apa de mare contine 84 de elemente vitale care se gasesc si in corpul uman. Aceste elemente includ vitamine, saruri minerale, oligoelemente si aminoacizi.

Apa de mare este, de asemenea, bogata in microorganisme care au efecte puternice de antibiotice si antimicrobiene.

De fapt, apa de mare contine aproape aceeasi concentratie de minerale si oligoelemente ca plasma sangelui uman.

Un studiu recent a aratat ca apa de mare ajuta la vindecarea infectiilor respiratorii.

De asemenea, fiind bogata in multe elemente vitale, apa de mare are capacitatea de a activa mecanismul de vindecare a organismului si stimularea sistemului imunitar.

Aceasta deschide porii pielii, permitandu-le sa absoarba minerale marine, ajutand in acelasi timp si la eliminarea toxinelor. Astfel, scade riscul aparitiei mai multor afectiuni, printre care bolile de piele si afectiunile gastrice.