Ne imbolnavesc sucurile de fructe? Afla care sunt cele mai sanatoase variante

Cui nu-i place sa savureze un pahar de suc dulce si aromat, mai ales dupa o masa copioasa? Iti potoleste nu numai setea, dar si pofta de dulciuri. Insa nu toate sunt la fel de sanatoase precum par.

Din contra, chiar pot favoriza aparitia unor afectiuni si a temutelor kilograme nedorite. Iata care sunt cele mai indicate sucuri, dar si cele pe care este mai bine sa le eviti.

Sucul de rosii, o alegere excelenta

Sucurile de rosii preparate din legume proaspete, in casa, sunt intotdeauna o idee excelenta. Licopenul, o substanta care se gaseste in rosii, ajuta la prevenirea cancerului de prostata.

De asemenea, acest suc are si propretatea de a reduce tensiunea arteriala. Contine si fibre, ceea ce inseamna ca te ajuta la slabit, fiindca induce repede senzatia de satietate. De asemenea, nici nu este o sursa bogata de zahar, care, consumat in exces, poate duce la aparitia diabetului, dar si a problemelor cardiovasculare.

Sucul de rodie, alegerea perfecta

Cand vrei sa cumperi un suc natural, o varianta excelenta este cel de rodie. La fiecare inghititura iti ofera un cocktail de vitamine, antioxidanti si minerale, ceea ce inseamna ca te apara de anemie, este un remediu excelent contra asteniei de primavara, dar reduce si riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer, in special a celui de prostata.

Daca esti la cura de slabire, ai grija sa nu exagerezi cu aceasta bautura delicioasa, deoarece contine un numar destul de mare de calorii, dar si zaharuri. Un pahar pe zi, cel mai indicat la micul dejun, este suficient.

La fel de bun este si sucul de merisor, care abunda in vitamina C. Merisorul este un leac excelent si contra infectiilor urinare, problema de sanatate la care femeile sunt mai predispuse.

Sucul de struguri si cel de prune sunt si ele o alegere sanatoasa. Sucul de struguri are resveratrol, substanta care incetineste procesul de imbatranire. Sucul de prune este o varianta excelenta daca suferi de constipatie, deoarece contine un laxativ natural, sorbitolul.

Sucul de portocale, si bun, si daunator

In ceea ce priveste sucul de portocale, care este extrem de popular, datorita aromei si a gustului dulce-acrisor, parerile sunt impartite. Vestea buna este aceea ca aceasta bautura contine din plin vitamina C, care ajuta organismul sa lupte cu infectiile.

Unele sortimente contin si calciu, si vitamina D, esentiale pentru sanatatea oaselor. Varianta neindulcita a acestui suc are mai putine calorii decat sucul natural de struguri sau cel de afine. Vestea mai putin buna este ca nu are la fel de multi antioxidanti, precum celelalte sucuri de fructe, mai ales cele de fructe de padure.

Sucurile de fructe din comert, pericol pentru sanatate

Cand mergi la cumparaturi si vezi pe eticheta unor cutii sau sticle termeni precum "cocktail de fructe", "cocktail cu aroma de fructe" este mai bine sa te feresti. Potrivit webmd.com, aceste bauturi contin o cantitate foarte mica de suc provenit chiar din fructe.

Restul ingredientelor: apa, siropuri, zahar. Nici nu iti aduc un aport de vitamine pentru organism. In schimb, pot fi adevarate bombe calorice, ceea ce inseamna ca sporesc riscul de a acumula kilograme nedorite.

Dilema sucurilor 100% naturale

In ceea ce priveste sucurile 100% naturale, acestea contin vitamine si minerale, in special potasiu si vitamina C. Problema este cantitatea, nu trebuie sa faci exces de astfel de sucuri, caci au adaos de zahar, iar prea mult zahar este daunator sanatatii. De aceea, este mai bine sa te limitezi la un pahar pe zi.