Simptome surprinzatoare ale diabetului

Generalitati

Exista doua tipuri principale de diabet care sunt cele mai raspandite, diabet zaharat tip 1 si diabet zaharat tip 2.

Persoanele cu diabet zaharat de tip 1 sunt complet incapababile de a produce insulina.

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot produce insulina, insa celulele lor nu raspund acestui proces.

Pre-diabeticii sunt persoanele care au celulele rezistente la insulina si nivelurile de glucoza din sange sunt mai mari decat ar trebui sa fie normal.

Diabetul gestational apare la femeile ce nu au niciun antecedent de diabet zaharat, de obicei, in ultima parte inainte de a naste.

Exista multi factori de risc pentru diabetul de tip 2. Unii factori provin din istoricul familial si al geneticii. Complicatiile pe termen scurt ale diabetului, cum ar fi hipoglicemia, hiperglicemia si cetoacidoza pot aparea foarte repede la aceste persoane. Pacientii ar trebui sa fie constienti de semnele si simptomele diabetului zaharat. Complicatiile pe termen lung, cum ar fi bolile de inima, bolile de rinichi si neuropatia, pot compromite un pacient cu diabet zaharat.

Diagnosticare

Diagnosticarea diabetului zaharat de tip 2 poate fi foarte dificila. De multe ori, simptomele sunt subtile si trec aproape neobservate.

Diabetul zaharat de tip 1 poate avea simptome mai dramatice, dar nu intotdeauna. Fiti constienti de simptomele diabetului pentru a putea cauta un tratament rapid.

Exista, de asemenea, analize de sange ce pot fi efectuate in cabinete speciale, ce pot determina daca suferiti de diabet zaharat.

Simptome

Simptomele diabetului, de obicei, apar in moduri destul de subtile. De fapt, este un fapt obisnuit ca persoanele ce sufera de aceasta boala, inca din etapele timpurii ale bolii, sa nu realizeze ca este ceva in neregula cu aproximativ 5 ani inainte de a fi diagnosticate. Deoarece diabetul poate face ravagii asupra sanatatii dumneavoastra, mai ales in cazul in care este nediagnosticat de prea mult timp, este important sa cunoasteti semnele si simptomele inainte de a merge mai departe.

Multi dintre noi cunoastem drept simptome ale diabetului sentimentul de urinare frecventa, sete crescuta si pierdere neobisnuita in greutate. Dar exista o multime de alte semne, mai putin evidente ca ceva nu este in regula cu dumneavoastra. Iata cateva semne si simptome ale diabetului:

Noi studii arata ca aproximativ 25% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 nici nu stiu de ce boala sufera. Astfel, s-au gasit cateva simptome mute pentru diabetul de tip 2. Acestea sunt:

-Va este sete mai mult decat de obicei – urinatul mai des va face sa va simtiti deshidratat. Un simptom comun este ca pacientii consuma bauturi cum ar fi, sucurile, sifonul, ciocolata calda sau laptele pentru a-si potoli setea. Aceste bauturi contin foarte mult zahar si pot agrava diabetul zaharat.

-Ati pierdut din greutate – avand in vedere supraponderabilitatea, care este un factor de risc al diabetului zaharat, se pare contraintuitiv ca pierderea in greutate ar putea fi un semn al bolii. Pierderea in greutate provine din 2 lucruri si anume: apa pierduta atunci cand urinati si pierderea unor calorii in timpul aceluiasi proces. Odata ce pacientii afla ca au diabet zaharat si incep sa isi controleze nivelul de zaharuri din sange, ei pot avea de castigat, dar doar in greutate, ceea ce este un lucru bun, deoarece aceasta inseamna ca nivelurile de zaharuri din sange sunt mai echilibrate.

-Va simtiti infometat – nu este un lucru neobisnuit ca pacientii sa se simta brusc instabili si, astfel, imediat au nevoie de carbohidrati. Cand organismul are zaharuri in sange, corpul are o problema in a gestiona glucoza. Daca ati mancat alimente bogate in carbohidrati, corpul va simti ca are foarte multa insulina, iar nivelul glucozei va scadea foarte repede. Acest lucru o sa va faca sa va simtiti nesigur.

-Sunteti obosit tot timpul – oboseala in curs de desfasurare este un simptom important al diabetului zaharat de tip 2 caruia ii trebuie acordata foarte multa atentie. Aceasta oboseala poate surveni si din alimentele pe care le mancati pentru a avea energie si nu ajung unde trebuie. Cu alte cuvinte, corpul dumneavoastra nu primeste combustibilul necesar. Va veti simti obosit si veti deveni lent.

-Sunteti morocanos – cand nivelul glicemiei nu este in parametri normali, pur si simplu nu va simtiti bine. De fapt, zaharul din sange poate imita simptomele depresiei. Va simtiti obosit, nu aveti chef de nimic, nu vreti sa iesiti, vreti doar sa dormiti. Doctorii recomanda ca pacientii sa fie tratati pentru depresie, apoi acestia vor experimenta o imbunatatire a starii de spirit, dupa normalizarea nivelurilor de zaharuri din sange.

Ce provoaca aparitia diabetului?

Cu timpul, s-au gasit foarte multe cauze ale diabetului zaharat din corp. Aceste cauze sunt:

De retinut