Caracterizata prin lipsa poftei de mancare, anorexia este cel mai comun simptom al afectiunilor digestive, care conduce la instalarea unei stari de oboseala generala. Aceasta afectiune poate apare si din cauza functionarii deficitare a stomacului si a secretiei reduse de suc gastric.
De asemenea, trebuie mentionat ca mai exista o forma de anorexie, numita anorexie nervoasa caracterizata prin dezechilibru psihic manifestat prin frica extrema de obezitate, care conduce tot la aversiune fata de mancare.
Iata cateva solutii salvatoare pentru persoanele care sufera de anorexie!
1. Portocalele
Portocalele constituie un remediu extraordinar pentru anorexie, deoarece ajuta la stimularea secretiei sucurilor digestive, imbunatatind digestia si crescand pofta de mancare. Pentru tratament sunt recomandate 1-2 portocale pe zi.
2. Struguri acri
Strugurii acri constituie un alt remediu eficient in tratarea anorexei. Sucul de struguri trebuie adaugat in faina cu care se face aluat pentru turte de casa. Turtele trebuie consumate in permanenta timp de 2-3 saptamani. Remediul ajuta la tonifierea mucoasei stomacului si la cresterea apetitului.
3. Limele
Pentru tratarea anorexiei se pregateste un amestec din suc de lime si ghimbir. Astfel, se amesteca o lingurita cu suc de lime cu o cantitate egala de suc de ghimbir, iar la final se adauga un praf de sare. Amestecul trebuie lasat la lumina soarelui timp de 3 zile, dupa care se administreaza o lingurita din acest amestec dupa fiecare masa pentru a tonifica sistemul digestiv si pentru a creste apetitul.
4. Merele
Merele ajuta la imbunatatirea digestiei prin stimularea secretiei de pepsina din stomac -enzima proteica digestiva. In cazul varstnicilor zicala „un mar pe zi tine doctorul departe” este cu certitudine o afirmatie general valabila.
5. Usturoiul
Usturoiul detine o proprietate speciala de a stimula tonusul sistemului digestiv si de a creste apetitul. Tratamentul consta intr-un amestec din 3-4 catei de usturoi fierti intr-o cana cu apa, care trebuie consumat de 2 ori pe zi pentru ca eficienta tratamentului sa fie maxima.
6. Ghimbirul
Tratamentul cu ghimbir pentru anorexie consta in administrarea unui mixt format din 5 g ghimbir cu un praf de sare. Pudra trebuie consumata o data pe zi.
Cel mai eficient tratament pentru anorexie presupune curatarea tractului digestiv, urmata de un regim pe baza de fructe si continuata cu schimbarea stilului de viata.
1. Suc de portocale si apa
Pentru curatarea tractului digestiv pacientul trebuie sa consume timp de 3-5 zile numai suc de portocale cu apa.
Amestecul este format din sucul de la o portocala si un pahar cu apa calduta si trebuie administrat din 2 in 2 ore de la 8:00 dimineata la 20:00. Daca sucul de portocale nu este suportat de organism, tratamentul de curatare poate fi realizat numai cu apa calduta sau cu un alt amestec format dintr-o jumatate de pahar cu suc de morcov si o cantitate egala de apa.
2. Dieta cu fructe
Dupa tratamentul de detoxifiere, pacientul trebuie sa urmeze timp de 5 zile o dieta bazata numai pe fructe. Astfel, se vor servi 3 mese pe zi, la interval de 5 ore, numai cu fructe, cum ar fi: mere, pere, grepfrut, struguri, portocale, pepene galben, caise, ananas etc.
3. Dieta restrictiva
Dupa terminarea dietei cu fructe se adopta o dieta restrictiva timp de 10 zile. Adica sunt indicate numai alimentele care se digera usor, cum ar fi: sucurile de fructe, compoturile si produsele lactate.
1. Aplicarea cuburilor de gheata pe abdomen
Aplicarea unei pungi cu gheata pe abdomen cu 30 minute inainte de masa si baile cu apa calduta constituie tratamente de lunga durata pentru anorexie.
2. Expunerea la soare
O alta masura care vine in ajutorul tratamentului acestei afectiuni este expunerea la soare si baile caldute. O baie la primele ore ale diminetii cand razele soarelui abia au inceput sa isi faca simtita prezenta, urmata de expunerea la soare ajuta la tratarea anorexiei. De asemenea, sunt indicate si masajele abdominale.