Tocanita de vita cu vin rosu

Tocanita de vita cu vin rosu este un preparat sofisticat, bogat in proteine si antioxidanti care protejeaza sanatatea sistemului cardiovascular.

Poate fi consumata in siguranta de pacientii cu diabet de tip I, insa in cantitati moderate. O portie contine circa 250 de kcal si 25 de grame de carbohidrati.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 150 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le la sotat 6-8 minute, amestecand constant. Transferati-le apoi pe o farfurie.

Adaugati in tigaie restul cantitatii de ulei si prajiti carnea de vita pe ambele parti, pana devine maronie. Asezonati cu sare si piper, reduceti focul, turnati este vinul si amestecati constant, pana da in clocot. Transferati amestecul intr-un recipient termorezistent si adaugati ceapa sotata, salvia si sucul de rosii. Acoperiti totul cu folie alimentara si coaceti timp de 2,5-3 ore, la foc potrivit. Inainte de servire, indepartati frunzele de salvie si presarati deasupra patrunjelul.