Placinta de pui, cartofi si praz

Placinta cu pui, cartofi si praz, preparata dietetic, este un fel de mancare usor de tolerat in dislipidemie. In plus, furnizeaza proteine si fibre din plin, nutrienti de care organismul are nevoie pentru a functiona in parametri optimi.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius. Sotati intr-o tigaie morcovul si cartofii, in putin ulei de masline, timp de 3 minute. Adaugati carnea si amestecati ingredientele timpde 5 minute, pana cand bucatile de pulpa se patrund bine. Incorporati faina si urmatoarele trei ingrediente (pana la piper) si mai sotati totul inca un minut.

Turnati treptat supa limpede in tigaie, amestecand bine, pana da in clocot. Transferati compozitia intr-o tava de copt si asezati deasupra aluatul de placinta, impingandu-i marginile in interior. Amestecati laptele cu albusul de ou si glazurati placinta, apoi intepati aluatul din loc in loc cu o scobitoare. Coaceti preparatul timp de 30 de minute.