Nevoia unui camp de lucru uscat, fara contaminare salivara este o conditie general acceptata de secole, mai ales in tratamentele de canal.
Cel mai eficient mod de realizare al acestui deziderat il reprezinta izolarea cu diga.
Cu o istorie de peste 100 de ani, diga reprezinta nu doar o necesitate, ci o obligatie in orice abordare endodontica.
-Protectia pacientului, respectiv imposibilitatea inghitirii acelor sau a solutiilor de irigare a canalelor
-Protectia partilor moi, respectiv gingii, limba, buze, mucoasa jugala fata de actiunea instrumentelor stomatologice
-O vizibilitate mult marita a campului de lucru
-Un confort sporit pentru pacient, acesta neavand senzatia ca gura lui este invadata de maini, instrumente si diferite substante
-Protectia medicului si a asistentei fata de eventuale infectii ce pot fi transmise prin saliva pacientului
Sistemul de diga este compus din mai multe elemente: folii de cauciuc, cleste perforator, diferite cleme pentru fiecare dinte in parte, cleste de aplicare, dar si rama de diga.
Exista mai multe tehnici de aplicare a sistemului in functie de preferintele medicului, cea mai frecventa fiind pozitionarea clemei si a foliei pe dinte urmata de pozitionarea foliei pe rama ce poate avea diferite forme.
Chiar daca mai exista medici care inca nu sunt convinsi de utilitatea acestui sistem foarte simplu, el este absolut obligatoriu in a fi folosit in tratamentul canalelor radiculare.
Medicina dentara moderna ofera noi solutii terapeutice particularizate, cu avantaje estetice si functionale, pentru rezolvarea diferitelor situatii clinice cu care se confrunta un pacient.
De la tratamentul cariei dentare, la corectari estetice fara afectarea suprafetelor dentare, pana la implanturi dentare cu integrare rapida cele mai noi metode de tratament sunt utilizate de specialistii clinicii stomatologice "Velvet Dental" in beneficiul pacientilor sai.