Acest preparat traditional al bucatariei italienesti este bine tolerat in ulcer, datorita ingredientelor sale usor de digerat.
Pestele este o sursa excelenta de proteine si grasimi sanatoase, iar ierburile aromatice din reteta dau savoare si furnizeaza cantitati importante de antioxidanti.
Ingrediente
100 grame peste (la alegere)
1 rosie medie, taiata cuburi
500 ml supa limpede de legume
2 catei de usturoi pisati
1 frunza de dafin
1 lingurita pudra de ceapa
1 lingurita patrunjel
1 sfert de lingurita oregano
1 sfert de lingurita busuioc
1 sfert de lingurita rozmarin
1 jumatate de lingurita seminte de chimen
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Amestecati ceapa, patrunjelul, oregano-ul, busuiocul, rozmarinul si semintele de chimen in recipientul blenderului si procesati.
Transferati acest amestec si restul ingredientelor (cu exceptia pestelui) intr-o oala medie si fierbeti supa, acoperita, timp de 30 de minute (la foc potrivit).
Adaugati pestele si continuati fierberea timp de 10-15 minute (in functie de rapiditatea cu care se gateste carnea de peste).
Indepartati foaia de dafin si serviti preparatul imediat ce se raceste suficient (nu il consumati fierbinte!).