Dieta bolnavilor de hepatita trebuie sa includa preparate cu o valoare nutritionala ridicata.
Legumele verzi, precum broccoli-ul si prazul, sunt surse excelente de fibre alimentare, minerale si vitamine esentiale in controlul afectiunilor hepatice.
Ingrediente
2 felii groase de paine integrala, fara coaja, taiate cubulete
2 linguri ulei de masline
1 fir de praz, tocat marunt
2 catei de usturoi pisati
1 cartof mare, curatat de coaja si taiat cuburi mici
1 litru de apa
1 lingurita de vegeta cu continut redus de sare
600 g broccoli, taiat in florete mici
2 linguri patrunjel proaspat, tocat fin
1 lingura de busuioc proaspat, maruntit
75 ml smantana cu continut redus de grasime
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tapetati o tava mica de copt cu hartie de pergament, ungeti cuburile de paine cu ulei de masline si coaceti-le timp de 10 minute, pana devin aurii.
Intre timp, incingeti o lingura de ulei de masline intr-o oala la foc potrivit si sotati prazul timp de 5 minute, pana se inmoaie.
Adaugati usturoiul si amestecati timp de 30 de secunde, apoi turnati in oala cartofii, apa si vegeta.
Asteptati sa dea in clocot, apoi reduceti focul, acoperiti oala cu un capac si lasati totul la fiert 10 minute.
Adaugati floretele de broccoli si fierbeti supa inca 10 minute, pana cand toate legumele sunt fragede.
Transferati legumele in blender, impreuna cu o ceasca din supa si procesati.
Turnati apoi pasta obtinuta inapoi in oala de supa, amestecati bine si asezonati cu patrunjel si busuioc.
Serviti supa crema in boluri mici, impreuna cu smantana si crutoanele preparate initial.