Oua prajite in paine integrala

Ouale prajite in paine integrala sunt o sursa minunata de proteine si cereale integrale, fiind un preparat apetisant pentru micul dejun.

O portie contine 140 de calorii, 10 grame de proteine, 6 grame de grasimi, 12 grame de carbohidrati complecsi (recomandati in dieta pentru diabetul de tip II) si 2 grame de fibre. Reteta este sigura pentru consum si in cazul afectiunilor cardiace sau ale organelor de vaz. Ingredientele sunt suficiente pentru o portie.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Taiati felia de paine in centru cu un cutit (sau gura unui pahar mic). Puteti decupa chiar si forme atractive, precum inimi sau stelute. Puneti 2 lingurite de ulei de masline la incins intr-o tigaie si prajiti felia de paine pe ambele parti, cate 1-2 minute, la foc potrivit.

Spargeti oul direct in zona decupata a painii, lasati-l la prajit doua minute, apoi intoarceti felia pe partea celalalta (pana cand oul se prajeste suficient).