Persoanele care consuma in mod regulat cereale integrale traiesc mai mult si sunt mai putin predispuse decesului din cauze cardiace, potrivit unei analize efectuate recent de cercetatorii Scolii Harvard de Sanatate Publica din Boston.
Anumite studii din trecut au evidentiat faptul ca o alimentatie in care abunda cerealele integrale poate sa scada semnificativ riscul de diabet si boli cardiace.
"Citind ingredientele inscrise pe eticheta produselor alimentare, consumatorii pot sa afle daca hrana pe care o consuma contine sau nu cereale integrale", a declarat profesorul american Dr. Qi Sun, implicat in intocmirea raportului care demonstreaza beneficiile acestor alimente sanatoase.
Tipurile comune de cereale integrale sunt faina integrala de grau, ovazul si porumbul integral sau chiar popcornul. Specialistii recomanda ca aceste produse neprocesate sa constituie 50% din portiile zilnice de cereale (fainoase).
Cercetatorii au descoperit ca barbatii si femeile care opteaza pentru produsele din cereale integrale, in defavoarea celor rafinate, sunt mai activi, consuma mai putin alcool si respecta in general regulile unei alimentatii sanatoase.