Painea cu dovlecei este un preparat usor de digerat, savuros si sigur pentru consum in duodenita.
Nu consumati preparatul imediat dupa coacere, mai asteptati 2-3 ore, astfel incat sa nu riscati declansarea disconfortului digestiv.
Ingrediente
350 grame faina alba
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 praf de sare
1 sfert de lingurita bicarbonat de sodiu
3 linguri ulei de rapita
1 lingurita coaja de lamaie rasa
2 lingurite esenta de vanilie
1 ou mare, batut bine
300 grame zahar
350 grame dovlecel ras
50 grame nuci maruntite
Mod de preparare
Amestecati faina cu urmatoarele patru ingrediente (pana la bicarbonatul de sodiu) si, separat, combinati uleiul de rapita cu coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si oul batut.
Adaugati dovlecelul si amestecati compozitia cu mixul de faina.
La final, incorporati nuca maruntita in aluatul obtinut.
Turnati coca in doua tavi de chec unse cu putin ulei de masline.
Coaceti painea la temperatura ridicata timp de o ora, o ora si un sfert.
Lasati-o la racit pe un gratar cel putin 2-3 ore inainte de consum!