Pastele bine fierte sunt recomandate in regimul pentru diaree, insa nu in combinatii cu efect iritativ la nivelul tractului digestiv.
Aceasta reteta de paste cu marar ajuta la reglarea digestiei si nu contine ingrediente care ar putea agrava simptomele diareei.
Ingrediente
500 grame paste penne sau melcisori
200 grame fasole verde, taiata bucati mici
3 linguri ulei de masline
3 linguri marar proaspat maruntit
3 linguri otet din cidru de mere
1 lingurita coaja de lamaie
1 lingurita zeama de lamaie
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
120 grame ardei gras rosu, taiat cuburi
120 grame ardei gras verde, taiat cuburi
100 grame ceapa dulce, taiata marunt
Mod de preparare
Puneti o oala cu apa si un praf de sare la fiert.
Cand da in clocot, adaugati pastele si fasolea verde, lansandu-le la fiert timp de 10-12 minute (pastele trebuie sa fie cat mai moi, iar fasolea frageda).
Strecurati pastele si fasolea si clatiti-le intr-un jet de apa rece.
Amestecati restul ingredientelor lichide intr-un bol mare, turnati peste pastele, apoi adaugati ardeii si ceapa.
Lasati salata la racit, nu o consumati mai calda decat temperatura camerei!