Briosele yin si yang se remarca prin aspectul lor deosebit, fiind compuse din doua jumatati diferite (cu cacao si aluat simplu de vanilie).
Reteta este conceputa special pentru diabetici si contine 28 de grame de carbohidrati in fiecare portie.
Ingrediente
120 grame faina alba
120 grame faina integrala
2 lingurite praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
60 ml ulei vegetal
60 grame stevie (indulcitor artificial)
2 oua
60 ml lapte batut degresat
60 ml apa
1 jumatate de lingurita vanilie
2-3 linguri pudra de cacao
2 linguri fulgi de ciocolata neagra
2 linguri fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius.
Ungeti cu ulei 12 forme de briose. Intr-un bol mediu, amestecati cele doua tipuri de faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si o jumatate de lingurita de sare.
Intr-un alt bol mai mare, amestecati uleiul vegetal si stevia, apoi bateti amestecul cu mixerul timp de 3 minute, pana devine pufos.
Adaugati ouale, laptele batut si apa, apoi continuati sa procesati pana la omogenizare.
Turnati peste amestecul de faina si mixati.
Impartiti aluatul in doua boluri separate si adaugati vanilia in unul si pudra de cacao in celalalt, amestecand bine.
Turnati in fiecare forma de briosa cate o lingura din fiecare aluat (jumatate cu vanilie, jumatate cu cacao) si presarati fulgii de ciocolata alba peste partea inchisa la culoare si fulgii de ciocolata neagra peste cea deschisa.
Coaceti briosele 15-17 minute (verificati cu o scobitoare daca s-au patruns bine in centru).