Recomandata in dieta persoanelor diagnosticate cu boala Crohn, salata Butterhead are o aroma subtila si o textura crocanta, care se potriveste de minune cu gustul picant al ridichilor si aroma dulce a morcovilor.
O portie din acest preparat contine doar 110 calorii, furnizand 2 grame de fibre, 5 grame de carbohidrati si 2 grame de proteine.
Ingrediente
5 linguri de otet balsamic alb
3 linguri de ulei extravirgin de masline
sare mare, dupa gust
piper negru, dupa gust
2 capatani de salata Butterhead, spalate si scurse bine
6 ridichi, feliate subtire
1 morcov mare, curatat de coaja si taiat fasii subtiri
Mod de preparare
Intr-un bol mare, amestecati otetul si uleiul, apoi asezonati cu sare si piper.
Rupeti frunzele de salata in bucati potrivite (cat sa fie introduse cu usurinta in gura) si transferati-le in bolul cu dressingul preparat anterior.
Completati salata cu ridichile si morcovii, apoi potriviti-o de gust cu sare si piper.
Puteti servi preparatul cu germeni de grau presarati deasupra.