Consumul abuziv de sare este o cauza a durerilor de cap, potrivit unei descoperiri recente a cercetatorilor de la Universitatea Johns Hopkins, America.
Studiul americanilor a fost derulat pe un esantion de 400 de oameni, carora le-au fost administrate anumite regimuri alimentare, cu cantitati diferite de sare. Cercetatorii au consemnat reactiile organismului la consumul diferitelor cantitati de sare din alimentatie: 9 g/zi, 6 g/zi si 3 g/zi.
Savantii au descoperit ca dupa ce au redus cantitatea de sare de la 9 g la 3 g pe zi, riscul durerilor de cap al persoanelor testate era cu 31% mai mic.
Consumul de sare determina cresterea presiunii arteriale. Scaderea concentratiei de sare din alimentatie echivaleaza cu o scadere a tensiunii si, implicit, a riscului de dureri de cap provocate pe fondul hipertensiunii.
Oamenii de stiinta au mai descoperit, de asemenea, ca scaderea presiunii arteriale scade riscul de accidente cerebrale vasculare si cardiace.